DOLAR

32,4502

0.11%
EURO

34,5052

0.01%
ALTIN(gr)

2.470,39

-0,50%
BİST 100

%
Doğum Yapan Kadınlara Müjde Artık Ödeme Alacaksınız

Doğum Yapan Kadınlara Müjde Artık Ödeme Alacaksınız

Kadınlar çalışma hayatlarında en çok doğumdan sonrası için endişeli. Devlet bu durum için özel bir paket çıkarttı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
Doğum Yapan Kadınlara Müjde Artık Ödeme Alacaksınız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre devlet vatandaşlar için toplu ödeme paketleri çıkartmaya devam ediyor. Vatdaş tarafından çok sevilen bu paketlerin yürürlüğe konması içim yetkililerden onay alınması bekleniyor. Son çalışmalar yapıldıktan sonra ödeme için başvuruların açıklaması bekleniyor. Verilecek ödem paketlerinden en çok dikkat çeken kısım kadınla için yapılan çalışmalar oldu. Çalışmalarda yeni doğan kadınlar için inanılmaz güzel haklar tanınırken bazı anneler de ekstra ödem alacak. Bu sayede evde bebeğiyle ilgilenen annelerin para derdi olmayacak. Çalışmanın bu kısmı SGK’lı olan anneleri ilgilendiriyor. SGK’lı olmayan ya da hiçbir soysa güvenlik kurumuyla işi olamayan kadınlar için devle taraklı bir çalıma öngörüyor.

Ödeme Takvimi Oluşturuluyor

İlk olarak anneler bebekleri için devletten süt parası ve doğum arası alabilecek. Dileyen anneler bunlardan birini tercih edebilirken dilerse anneler her iki ödemeyi de alabilir. Doğum parası ilk çocuk için 300 TL olarak öngörülüyor 2. Doğumda bu meblağ artıyor ve 400 TL olarak işlem görüyor. Süt parası ise 202 TL olacak ve zamlı olarak ödeme yapılmayacak. Çünkü memurlar için toplu görüşmelerde henüz bir anlaşmaya varılmadı. En önemli olan ödeme is iş görmezlik ödeneği. Bu ödenek 7 bin TL olarak annelere ödenecek ve bebeklerinden dolayı izne ayrılan her anneye ödemesi gerçekleşecek. Asgari ücrete göre belirlenecek bu tutar ilerleyen yılarda zamlı olarak annelere ödenebilecek. Tek seferlik yapılacak ödemeyi anne toplu para şeklinde alacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP