DOLAR

32,5902

0.34%
EURO

34,8339

0.26%
ALTIN(gr)

2.505,87

0,88%
BİST 100

%
Doğum Yapan Kadınlara Müjde Devletten Geldi 600 TL Ödeme Sağlanacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Doğum Yapan Kadınlara Müjde Devletten Geldi 600 TL Ödeme Sağlanacak

Doğum Yapan Kadınlara Müjde Devletten Geldi 600 TL Ödeme Sağlanacak

Devlet özellikle yeni doğum yapan kadınlar için ödeme yapmaya hazırlanıyor. Ödemeler PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:52
Doğum Yapan Kadınlara Müjde Devletten Geldi 600 TL Ödeme Sağlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi dolayısıylaödemelere hız veren devlet ödemeleri genellikle anne çocuk ekseninde gerçekleştiriyor. Bu bağlamda annelerin başvuruda bulunması bekleniyor. İki farklı başvuru seçeneği oluşturan devlet iki farklı seçenekten de başvuruları kabul edecek. İlki annenin çalışıyor olma seçeneği diğeri ise babanın çalışıyor olma seçeneği. Anne SGK’lı ise babanın çalışıyor olmaması önemli olmayacak. Ancak baba çalışıyor ise anne kesinlikle çalışmamalıdır. Buna riayeteden tüm adayların başvuruları değerlendirmeye alınacak. Ödemeler PTT aracılığıyla gerçekleşecek. İlk çocuk için 300 TL ikinci çocuk 400 TL diğer çocuklar içinse 600 TL ödeme gerçekleştirilecek. Toplamda 1300 TL’den fazla ödeme almak mümkün olacak. Başvurular ise Nüfus Müdürlüklerinde yapılmış olacak. Çocuk doğduktan sonra kimlik çıkarmak işlemleri için harekete geçildiği esmada ödemeler için de başvuruda bulunabilecek.

Mavi Kartlılar Kapsam Dahilinde

İkiz anneler için ödemelerin daha fazla olması bekleniyor. Bu ödemeler ikizlerde fazla iken üçüz doğumlarda daha fazla olacak şekilde planlandı. İlerleyen günlerde bu ödemelerin zamlı olarak verişmesiplanlanıyor. Ödemeler için farklı şartlar da belirlenmiştir. Bu şartlar TC vatandaşı olmak zorundadır buna alternatif olarak mavi kartlı vatandaşlar da ödeme almış olacak. Mavi katlı vatandaşların bazı ödemelerden ve bazı haklardanyararlandıkları da biliniyor. Buna ek olarak hem annenin hem babanın 18 yaşından büyük olunması gerekiyor. Ödemelerin periyodik olarak devam edilmesi bekleniyor. 1 sene boyunca ödemler her ay PTT’ye yatırılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP