Dolar 65 Lira Bile Olur Diyenlerin Oyununu İfşa Ettiler

Dolar 65 Lira Bile Olur Diyenlerin Oyununu İfşa Ettiler

Dolar fiyatları hakkında hemen hemen her gün iddialı videolar çekip takipçileri tarafından izlenen youtube ekonomistleri fena afalladı. Global anlamda ekonominin sıkıntılı olduğu şu günlerde ülkemizde de ekonomistler tarafından birçok ekonomi ile ilgili youtube kanalı açılıyor. Dolar ile ilgili birbirinden iddialı yorumlamalarda bulunanlar için a haber "ne oldu?" diye sordu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Dolar 65 Lira Bile Olur Diyenlerin Oyununu İfşa Ettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

A Haber yapmış olduğu videolu haberde dolara yönelik uçuk tahminlerde bulunan ekonomistleri yerden yere vurdu. Her birinin ismini ve fotoğrafını vererek ifşa ettiği haberinde bu kişileri spekülasyon yapmakla suçladı. Herhangi bir yorum yapmadan A Haber’in yapmış olduğu haberi sizlere aktarıyoruz.

İşte A Haber’in yapmış olduğu haberin detayları

A Haber de yapılan haberde şu ifadelere yer verildi:

Türkiye ekonomisine dışarıdan yapılan saldırılara çanak tutan ve felaket tellallığı yapan ekonomistlerin karamsar tablosu gerçekleşmedi. Dolar 10 Liraya kadar çıkacak diyen ekonomistlerin bu zamana kadar hiçbir tahmini tutmadı. Yaklaşık bir yıldır dolar konusunda spekülasyonlara imza atan ekonomistler seçimlerden sonra doların 10 liraya çıkacağını söylediler tutmadı. S-400’lerin alınması sonrası ekonominin çökeceğini söylediler o da tutmadı. Merkez Bankası üzerinden spekülasyon yaptılar, ama bu temennileri de gerçekleşmedi. Yani bir yıldır her ekonomik ve siyasi gelişmede apar topar kur tahmininde bulunan sözde gazeteci ve kendilerine ekonomist diyen akademisyenlerin manipülatif söylemleri boşa çıktı.

Dış güçlerin içerideki maşası haline gelen ekonomistlerin başında şu isimler geliyor:

ATİLLA YEŞİLADA

Geçen yıl 17 Kasım’da yayınladığı videoda, yerel seçime kadar doların 7 TL olacağını iddia etti. Videoyu çektiği tarihte dolar 5.33 TL seviyesindeydi. Seçimler, S-400, F-35 yaptırımı, Doğu Akdeniz gerginliğine rağmen kur hiç o seviyeye çıkmadı. Yerel seçimlerin ardından bu kez 6.5 TL tahmininde bulundu. O dönemde dolar/TL 5.80’di. Şu anda 5.65 TL’ye inmiş durumda… Yani yüzde 3 düştü.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ

Kendisinin Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli ekonomist olduğu iddia ediliyor. Ama ne yazık ki, Demirtaş’ın piyasa öngörülerinin hiçbiri tutmuyor. Dolar kuruyla ilgili rakam vermese de yerel seçimlerden önce her platformda TL’yle ilgili karamsar tablolar sundu. 27 Mart’ta konuştuğunda dolar kuru 5.32 TL’ydi, o günden sonra sadece 33 kuruş arttı.

REFET GÜRKAYNAK

Bir üniversitede profesör olan Gürkaynak, Merkez Bankası Başkanı görevden alındığı günün ertesinde apar topar otel odasında çektiği videoda piyasalarda adeta kara pazartesi yaşanacağı iddiasında bulundu. 7 Temmuz’da videoyu çekerken dolar 5.62 TL’ydi. Ondan sonra S-400’ler geldi, AB yaptırımları oldu, F-35 programından çıktık. Kur sadece 3 kuruş yükseldi.

CÜNEYT AKMAN

12 Mayıs’ta dolar 6 TL’ye çıktığında yaptığı yayınlarda kurun durdurulamayacağı iddiasında bulundu. S-400 krizinin maliyetinin altından kalkılamayacağına dair yorumlar yaptı. Analizlerinin hiçbiri tutmadı. Kur onun çizdiği felaket senaryosu gibi yükselmedi. Bilakis o tarihten sonra yüzde 6 düştü.

NASRULLAH AYAN

Geçmişin hızlı borsa manipülatörü olan Ayan, en son 1 Temmuz’da YouTube kanalından bir video yayınladı. Ne enflasyonun ne faizin düşeceğini öngörüp doların 11-12 TL’lere kadar çıkacağını iddia etti. Konuştuğunda dolar 5.65 TL seviyesindeydi. 20 gün geçti kur aynı duruyor.

MUSTAFA SÖNMEZ

Siyasi bakış açısını analizlerine yansıtan Sönmez, seçimlerin ardından vatandaşı korkutacak birçok açıklama yaptı. 27 Mart’ta fırtına çıkacağını söyledi. O tarihte kur 5.33’tü. Sadece 32 kuruş arttı.

SELÇUK GEÇER

Çektiği videolar ‘tık’landıkça coştu. Seçimlerden önce “Dolar 10 TL olacak” diyerek felaket senaryoları çizdi. 16 Mart tarihinde çektiği video sırasında kur 5.45 TL seviyesindeydi. 4 ay geçti, hiçbir dediği olmadı.

Kanal sahipleri dolar ile ilgili iddialarını günden güne arttırmaya devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP