Dolar Bir Rekor Daha Kırdı! Eğer Bu Seviyeyi de Geçerse Üstü Bulut!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Bir Rekor Daha Kırdı! Eğer Bu Seviyeyi de Geçerse Üstü Bulut!

Dolar Bir Rekor Daha Kırdı! Eğer Bu Seviyeyi de Geçerse Üstü Bulut!

Dolar rekor tazelemelerine devam ediyor. En yakın direncini yokladı. Eğer bu direnç geçilirse üstünde pek engel kalmıyor gibi. Peki dolar neden yükseliyor? ABD parasal genişlemeye gideceğini duyurmasına rağmen dolar neden değer kazanıyor? İşte uzmanından dolar yorumu

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:34
Dolar Bir Rekor Daha Kırdı! Eğer Bu Seviyeyi de Geçerse Üstü Bulut!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD parasal genişlemeye gideceğini açıklamış olsa da bunu şu anlık farklı şekilde yaptığı için dolar değerini yitirmiyor.

Peki ABD Ne Yapıyor?

Normal şartlarda parasal genişlemeye giden ülkenin para birimi dolaşımda fazlalaştığı için değer yitirir. ABD şu an altın stoğunundan satış yaparak piyasayı fonluyor. Bu nedenledir ki dolar yükselirken altın fiyatları düşüyor. Uzmanlar uyarıyor eğer gerçekten ABD karşılığı olmayan parayı basarak parasal genişleme yapacak olursa dolarda çok sert düşüşler yaşanabilir. Ama altın satmaya devam ederek bunu yapacak olursa altın düşmeye dolar yükselmeye devam edebilir. Dolar şu an kritik direnç noktasında eğer bu seviyeyi yukarı kırarsa doların yeni hedefi 7 lira seviyeleri olacağı yine uzmanlar tarafından ifade ediliyor.

Dolar 6.5500 Direncine Kadar Yükseldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugün yaptığı açıklamada, bu süreci dinamik bir şekilde yakından takip edeceklerini, 3 ayda 50-60 milyarlık bir likiditenin piyasaya rahatlama getireceğini, ihracat ve turizmde gerekmesi halinde yeni paketlerin olacağını ve döviz kurundaki yükselişin enflasyon üzerinde ciddi bir etkisinin olacağını düşünmediğini söyledi. Bu açıklamalar ile Türkiye ve Dünya’da Corona Virüsüne ilişkin endişelerin devam etmesi sonrası USDTRY paritesi 6.5500 direncine kadar yükseldi. 6.5500 direncinin geçilmesi ve üzeri fiyatlamada 6.6395 ve 6.7200 direnç olarak izlenebilir. 6.5500 direnci altında kalındığı sürece ise geri çekilmeler görebiliriz. Bu durumda da 6.4620 ve 6.2930 destek oluşturabilir.

Destekler,6.4620-6.2930-6.1970

Dirençler;6.5500-6.6395-6.7200

Uzmanlar dolarda alım satım işlemi yapanlar için destek ve direnç seviyelerine dikkat ederek işlem yapmaları konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP