Dolar Bu Gelişme İle Yeniden Alevlendi! İşte Doları Yükselten Gelişme!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Bu Gelişme İle Yeniden Alevlendi! İşte Doları Yükselten Gelişme!

Dolar Bu Gelişme İle Yeniden Alevlendi! İşte Doları Yükselten Gelişme!

Sert hareketler sonrası birkaç gündür yatay seyreden dolar 7.40 seviyesini bu gelişme üzerine aştı. Dolar yükselmeye devam edecek mi? Dolar neden yükseliyor? Bu soruların cevaplarını araştırdık.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
Dolar Bu Gelişme İle Yeniden Alevlendi! İşte Doları Yükselten Gelişme!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan kaşınmaya devam ediyor. Fransa’da yangına körükle gidiyor. Karadeniz’de bulunan doğalgaz sonrası hepten hazımsızlanan Yunanistan ve Fransa birlikte tatbikat kararı aldı. Yaşanan bu gelişmeler üzerine dolar 7.40 seviyesini yukarı kırdı.

Akdeniz’de Neler Oluyor?

Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimi basınında yer alan haberlere göre Fransa Hava Kuvvetlerine ait 3 adet Rafale savaş uçağı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki Andreas Papandreu Hava Üssüne indi.

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Fransa’nın 26 Ağustos’tan 28 Ağustos’a kadar Kıbrıs adasının batısında ortak hava-deniz tatbikatı icra edeceği, bu kapsamda Baf’taki Papandreu Hava Üssünün, geniş ölçekli askerî faaliyetlerin “harekât merkezi” olacağı kaydedildi.

Böyle bir şeyin ilk kez gerçekleşeceğine dikkat çekilen haberlerde, tatbikatın Türkiye’ye cevap niteliğinde olduğu vurgulandı.

Tatbikat için Yunanistan’dan da 3 adet F-16 uçağının Güney Kıbrıs’a gideceği belirtildi.

Haberlerde, Fransız savaş uçaklarının 28 Ağustos Cuma gününe kadar Güney Kıbrıs’ta kalacakları, uzun süredir bölgede bulunan La Fayette fırkateyninin de aralarında yer aldığı Fransız Deniz Kuvvetleri unsurlarının ve Yunanistan’a ait üç savaş gemisinin de tatbikata katılacağı bilgisi yer aldı.

Gizli tutulan ancak bir şekilde basına sızdırılan tatbikatın Rodos, Karpat ve Meis’in güney bölgesinde icra edeceği belirtiliyor.

Rum Milli Muhafız Ordusunun bu tatbikata deniz ve hava imkânlarıyla ve hava savunma şemsiyesini de aktive ederek katılacağı da basında yer alan bilgiler arasında.

Türkiye’nin yapmış olduğu itidalli açıklamaların aksine hırçın tavır sergileyen Yunanistan’ın pervasızca yaptığı açıklamalar dolar kurunun yükselmesine sebep oldu. Gerginliğin sürmesi halinde doların daha da yükselebileceği ifade ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP