DOLAR

32,3693

0.15%
EURO

34,9967

-0.3%
ALTIN(gr)

2.325,00

0,25%
BİST 100

%
Dolar Düştü Benzin Fiyatlarında Beklenen İndirim Geldi

Dolar Düştü Benzin Fiyatlarında Beklenen İndirim Geldi

Dolar fiyatlarında bir süredir yaşanan değer kaybının ardından benzine indirim haberi geldi. İşte benzin fiyatlarında yaşanması beklenen indirimin detayları

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
Dolar Düştü Benzin Fiyatlarında Beklenen İndirim Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Döviz kurunda iki haftadır süren düşme eğilimi ve yata seyir ekonomiye olan etkisini hissettirmeye başladı. ABD ile Türkiye ilişkilerine bağlı olarak Ocak ayının başlarında 3.54 TL seviyesine çıkan dolar kuru atılan ekonomik adımlar ve Merkez Bankası PPK kararları ile düşmeye başladı.

Bir süredir devam eden bu düşme eğilimine bağlı olarak ise benzin fiyatlarında indirim haberi geldi. İşte Habertürk’te yer alan haberin ayrıntıları.

BENZİN FİYATLARINDA İNDİRİM

Dolar kurunun 5.54 TL’lik zirvenin ardından 5.26 TL’ye kadar gerilemesiyle benzin fiyatlarının düşmesine neden oldu. Dolar kurunda yaşanan bu olumlu gelişmeye birde brent petrol fiyatlarının aşağı yönlü hareketlerinin eklenmesi indirim miktarının yükselmesini sağladı.

Bu gelişmeler çerçevesinde dolar kurunun düşmesi, benzinde en az 10 kuruşluk bir indirimi gündeme getirdi. Hafta başında dolar kurunda ve ürün piyasalarında olağanüstü bir gelişme yaşanmazsa salı gecesi benzin fiyatı, en az 10 kuruş düşecek. Bu gelişmelerin yanında motorin fiyatlarında bir değişiklik ön görülmüyor. Uzmanlar bu konuda yapmış oldukları açıklamalarında fiyatların sabit olduğunu ve ton fiyatının 15 dolarlık indirim meydana gelirse ancak o zaman inidirmin olabileceğini belirtiyorlar.

Finans Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP