Dolar Düşüşe Geçti! Yıllardır Uygulanmayan Yöntemle Piyasaya 100 Milyar Dolar Verdiler
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Düşüşe Geçti! Yıllardır Uygulanmayan Yöntemle Piyasaya 100 Milyar Dolar Verdiler

Dolar Düşüşe Geçti! Yıllardır Uygulanmayan Yöntemle Piyasaya 100 Milyar Dolar Verdiler

Dolar fiyatlarındaki düşüşün sebebi belli oldu. Amerikan Merkez Bankası FED, yıllardır uygulamadığı piyasa hareketini dün gece yaptı. Dolar aniden düşüşe geçti. Dolardaki düşüş bugün devam edecek mi? işte güncel dolar fiyatları ve yorumları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:23
Dolar Düşüşe Geçti! Yıllardır Uygulanmayan Yöntemle Piyasaya 100 Milyar Dolar Verdiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FED para piyasalarında oluşan arzı düşürme için 10 yıldır uygulamadığı bir yöntemi uygulamaya başlamasıyla dolar fiyatlarında düşüş başladı. Finansal sistemi rahatlatacak uygulama ile piyasaya milyarlarca dolar para verdi.

Yaklaşık 10 yıldır uygulamadığı yöntem repo ihalesi oldu. FED dün gecelik repo ihalesi düzenledi ve piyasalara 53,15 milyar dolarlık para dağıttı. Bugün yeni bir repo ihalesi düzenleyecek. Repo ihalesinde bankalar hisseleri ve tahvilleri teminat olarak göstererek Amerikan Hazinesinden nakit sağlayarak borçlanma yapıyor.

Son yıllarda nadir görülen repo ihalesi yöntemi yapılmaması bankaların ihtiyaçlarını karşılayabilmesinden kaynaklanıyor.

Piyasaların gözü FED’e çevrilmişken ani parasal takviye hamleleri piyasada oluşan dolar fazlasıyla doların yönü ne olacak beklentisinin de önünü açtı ve dolar fiyatları bugün düşüşe geçti.

FED bugün ne kadar verecek?

Dün akşam saatlerinde başlayan görüşmeler bugün akşam sona verecek. FED’in bu akşam faizlerini 25 baz puan indirmesi bekleniyor. İçeride 2.2 trilyon dolar geri alım anlaşması maliyetleri yüzde 10’un üzerinde çıkarması dolar fiyatlarını yükseltecek en büyük etken gözüküyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP