Dolar Güçlendi Altın Eridi! Altın Yatırımı Olanlar Dikkat!
  • Finans 365
  • Altın
  • Dolar Güçlendi Altın Eridi! Altın Yatırımı Olanlar Dikkat!

Dolar Güçlendi Altın Eridi! Altın Yatırımı Olanlar Dikkat!

Altın fiyatları neden düşüyor? Kar satışları devam edecek mi? Bu seviyelerden altın alınır mı? Altın yükselir mi yoksa düşer mi? Tüm bu sorulara yaptıkları isabetli yorumlar ile dikkatleri üzerine çeken İnfo Yatırım'ın uzmanlarından yanıt geldi. İşte son altın yorumları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:14
Dolar Güçlendi Altın Eridi! Altın Yatırımı Olanlar Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altına yatırım yapmış olanları uzmanlar uyarıyor. Ons bazında 2000 usd üzerinde kalmakta zorlanan altında kar satışları geliyor. Peki bu kar satışlarının devamı gelecek mi? Altın bu seviyelerde neden tutunamıyor?

İNFO YATIRIM ALTIN ANALİZ VE YORUMU

2020 yılında gerçekleştirdiği kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler yaşayan ons altın Ağustos ayında 2.075 seviyelerini test ederek tarihi yüksek seviyelerine ulaşmıştı. Bu seviyeden itibaren kar satışları ve bazı haber akışları ile birlikte kazançlarının bir kısmını geri veren altın Ağustos ayını 1.967 seviyelerinde kapattı.

Piyasaların yakından takip ettiği konuların başında Kovid19 pandemisinin getirdiği belirsizlikler ve ABD ile Çin arasındaki gelişmeler yer alıyor. Geçtiğimiz sene ABD ile Çin arasında imzalanan birinci faz ticaret anlaşmasındaki yükümlülükler üzerinde tansiyon zaman zaman artıyor. Diğer yandan piyasalar ABD kanadından gelen verileri takip ediyor. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD’den gelen tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri beklentilerin bir miktar üzerinde geldi. Bu da doların küresel bazda toparlanmasına destek sağladı. Dolara destek sağlayan veri ile birlikte ons altında da aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti.

Bugün ABD’de İşçi Bayramı sebebiyle piyasalar tatil. Bu sebeple küresel bazda volatilite bir miktar durgun olabilir.

Tüm bunlar ışığında XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1951.56 – 1989.57 – 2015.80 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1909.54 – 1881.32 – 1862.93 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

Ons altında 1900’lü seviyelerin altına sarkılırsa düşüş trendinin başladığının göstergesi olabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP