DOLAR

32,4742

-0.21%
EURO

34,9574

0.31%
ALTIN(gr)

2.433,45

0,44%
BİST 100

%
Dolar Neden Beklendiği Şiddette Yükselmiyor? (ABD ve Avrupa Şaşkın)
  • Finans 365
  • Finans
  • Dolar Neden Beklendiği Şiddette Yükselmiyor? (ABD ve Avrupa Şaşkın)

Dolar Neden Beklendiği Şiddette Yükselmiyor? (ABD ve Avrupa Şaşkın)

ABD ve Avrupa'lılar şaşkın. Beklentiye rağmen ve bunca ekonomik baskıya rağmen dolar neden yükselmiyor? Dolar ile ilgili uçuk tahminlerde bulunan ekonomi insanlarının tahminleri neden tutmadı? Doların destek ve direnç seviyeleri nereler? Merak edilen bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:57
Dolar Neden Beklendiği Şiddette Yükselmiyor? (ABD ve Avrupa Şaşkın)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İkiyüzlü ABD ve Avrupalılar bunca yapılan baskıya rağmen TL’nin ayakta duruşunu hazmedemiyor. Türkiye’yi ekonomi ile vurmakla tehdit edenler, Türkiye aldırış etmeyince şimdi de diplomasi edebiyatı yapmaya başladılar. Televizyon ve radyolarında TL’nin neden çökmediğini tartışıyorlar

TÜRKİYE SPEKÜLASYONLARLA MÜCADELE ETMEYİ ÖĞRENDİ

Forex işlemlerinde spekülatif hareketler çekmek isteyenlere kamu bankları aracılığı ile anında müdahale ediliyor.

Kendilerinin yıllardır teröristlere verdiği desteği görmezden gelerek birçok Avrupa ülkesini de silah satışı konusunda galeyana getirmeye çalışan ABD’nin hamlelerine ve Trump’ın sert yaptırım çıkışlarına rağmen tehditlerden etkilenmeyen Barış Pınarı Harekatı, ABD medyasının gündeminden düşmüyor.

TÜRK LİRASI DOLAR KARŞISINDA DİK DURUYOR

CNN’in öne çıkan ekonomi programı, Türkiye’nin yükselişe geçen ekonomi piyasasını ele aldı. Ekonomist Timoty Ash’in konuk edildiği programda, Türk lirasının dolar karşısındaki yükselişi konuşuldu.

TRUMP’IN TEHDİTLERİ İŞE YARAMADI

Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı sonrasında özellikle yaptırım tehditleriyle harekatı engellemeye çalışan Trump’ın tehditlerinin boş çıktığının belirtildiği programda, Türkiye’nin Suriye harekatından ‘işgal’ olarak bahsedilirken, yaptırımların bir ceza olarak uygulanması gerektiği konuşuldu.

“ABD’nin daha önce uyguladığı yaptırım politikası bu sefer işe yaramıyor. Trump’ın sert açıklamalarına rağmen Türk lirası, dolar karşısında değer kazanıyor” çıkarımlarına yer verilen programda, Türk ekonomisinin bu defa hiçbir yaptırımdan olumsuz yönden etkilenmeyeceğinin de altı çizildi.

Çoğu ekonomi insanının görüşü doların yükseleceği yönde idi aylar öncesinde lakin beklenen yükseliş bir türlü gerçekleşmiyor. Uluslararası ekonomi lobilerinde ABD’nin karşılığı olmayan para basmaya başladığı iddiası geniş yankı uyandırdı. Eğer bu iddialar gerçek ise dolar ilerleyen zamanlarda uzun süreli düşüş trendine girebilir. Uzmanlar dolara yatırım yapanları uyarıyor.

Bunca Sorun ve Ekonomik Sıkıntıya Rağmen Dolar Neden Yükselmiyor? İşte Sebebi

DOLAR TL YORUMU ABD tarafından ikili ticaret hacmini artıracak teklif yapılacağı yönündeki haberin fiyatlanması ile dün kur 5.86 seviyesine kadar geriledi.

CDS primi, TL opsiyon oynaklık oranları ve gösterge faizler kurda yataya yakın satıcılı seyrin devam edebileceğine işaret etmektedir. Diğer yandan ABD’de politik karmaşanın tırmanması Dolar Endeksinde gerilemeye neden oldu. Dolayısıyla mevcut durum itibariyle kurda yükselişlerin kısıtlı kalmasını ve düşüş eğiliminin korunmasını bekliyoruz.

Yükselemeyen düşer kuralı gerçekleşecek. Dolar TL karşısında değer kaybedecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP