DOLAR

32,5483

0.01%
EURO

35,0446

0.46%
ALTIN(gr)

2.427,06

0,18%
BİST 100

%
Dolar Neden Bu Kadar Yükseldi? Düşüşe Geçecek Mi?

Dolar Neden Bu Kadar Yükseldi? Düşüşe Geçecek Mi?

Birkaç gündür aynı seviyede seyreden dolar 7.40 seviyesini aştı. Peki, doların yükselmesine neden olan gelişme hangisi? Dolar yükselmeye devam edecek mi? Detayları haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:24
Dolar Neden Bu Kadar Yükseldi? Düşüşe Geçecek Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karadeniz’de bulunan doğalgaz nedeniyle iyice huzursuz olan Yunanistan ve Fransa’nın aralarında aldıkları tatbikat kararı sonrası dolar 7.40’a yükseldi.

Akdeniz’de Yaşanan Gelişmeler Neler?

Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimi basınında yer alan haberlere göre Fransa Hava Kuvvetlerine ait 3 adet Rafale savaş uçağı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki AndreasPapandreu Hava Üssüne indi.

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Fransa’nın 26 Ağustos’tan 28 Ağustos’a kadar Kıbrıs adasının batısında ortak hava-deniz tatbikatı icra edeceği, bu kapsamda Baf’takiPapandreu Hava Üssünün, geniş ölçekli askerî faaliyetlerin “harekât merkezi” olacağı kaydedildi.

Haberlerde bu olayın ilk defa gerçekleştiği ve Türkiye’ye cevap niteliği taşıdığı vurgulandı.

Tatbikat için Yunanistan’dan da 3 adet F-16 uçağının Güney Kıbrıs’a gideceği belirtildi.

Haberlerde, Fransız savaş uçaklarının 28 Ağustos Cuma gününe kadar Güney Kıbrıs’ta kalacakları, uzun süredir bölgede bulunan La Fayettefırkateyninin de aralarında yer aldığı Fransız Deniz Kuvvetleri unsurlarının ve Yunanistan’a ait üç savaş gemisinin de tatbikata katılacağı bilgisi yer aldı.

Gizli tutulan ancak bir şekilde basına sızdırılan tatbikatın Rodos, Karpat ve Meis’in güney bölgesinde icra edeceği belirtiliyor.

Rum Milli Muhafız Ordusunun bu tatbikata deniz ve hava imkânlarıyla ve hava savunma şemsiyesini de aktive ederek katılacağı da basında yer alan bilgiler arasında.

Türkiye’nin yapmış olduğu ılımlı açıklamaların aksine hırçın tavır sergileyen Yunanistan’ın yaptığı açıklamalar dolar kurunun yükselmesine sebep olduğu ve bu durumun devam etmesi halinde doların yükselmeye devam edeceği belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP