Dolar neden düşüyor? Dolar fiyatları gözünü aşağı dikti uzmanların son dolar yorumları
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar neden düşüyor? Dolar fiyatları gözünü aşağı dikti uzmanların son dolar yorumları

Dolar neden düşüyor? Dolar fiyatları gözünü aşağı dikti uzmanların son dolar yorumları

Türkiye ekonomisinde sıkıntılar baş gösterirken dolar yatırımcısı doların neden düştüğünü merak ediyor. Uzmanların, 'dolar neden düşüyor', 'bu seviyeden dolar alınır mı', dolar ne zaman yükselişe geçecek gibi sorulara sosyal medya hesaplarından verdiği yanıtları sizler için derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
Dolar neden düşüyor? Dolar fiyatları gözünü aşağı dikti uzmanların son dolar yorumları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar neden düşüyor? Dolar fiyatlarında yaşanan gelişmeler için uzman yorumlarını sizler için derledik.

Selçuk Geçer: Dolar Çok Sert Yükselecek

Hükümet cari açığı kapatmak için dolarda yukarı yönlü bir hareket yapmak zorunda. Düşük dolar kuru ihracatı vuracağından cari açığın daha yükselmesine sebep olur. Bu yüzden hükümet doları yükseltmek için harekete geçmek zorunda.

Faiz yabancılar için avantajını yitirmeye başladı ve dolar toplayan yabancı doları hızla yükselterek faizde kazandığından çok daha fazlasını dolardan kazanmayı hedefliyor. 5.40 dolar için dip seviyedir. Alım için müthiş seviyeler buralar. Yabancılar mevduatta 1 yılda kazandıklarını dolar da 1 ayda kazanabilirler.

Türk lirasının değeri mecburen düşürülmeli.

Murat Muratoğlu: Doları Nereye Kadar Tutarlar?

Devlet doları 5.60 larda sabitleme politikası güdüyor ama dünyada ve Türkiye’de göz ardı edemeyeceğimiz riskler var. Sonbahar ayları çok önemli bir test olacak. Sonbahar aylarından sonra doları tutamayacaklar gibi görünüyor.

Tunç Şatıroğlu: Dolarda Satış Trendi Bitti mi?

5.48 seviyeleri güçlü destek noktasıydı ve belirttiğimiz noktadan dönüş gerçekleşti. Kısa vade de trend dönüşümü gerçekleşebilir mi? Düşüş tendinin bitmesi için 5.60 üzerine kurun üzerine kendini atması ve o seviyenin üzerinde kapanışlar yapması gerekiyor. Ancak o zaman trend döndü diyebiliriz.

Düşüş bitti demek için 21 günlük hareketli ortalama fiyatlarının üzerinde işlem görülmesi gerekiyor. O seviyeleri geçemediği sürece dolarda alış pozisyonu açmak doğru olmaz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP