Dolar Neden Düşüyor? TL Karşısında Hızlı Değer Kaybetti
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Neden Düşüyor? TL Karşısında Hızlı Değer Kaybetti

Dolar Neden Düşüyor? TL Karşısında Hızlı Değer Kaybetti

Dolar neden düştü? Dün yatay seyreden dolar bugün neden hızlıca değer kaybetti? Dolar daha düşer mi? Ağustos ayı enflasyonu beklentinin altında kalınca TL güç kazandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
Dolar Neden Düşüyor? TL Karşısında Hızlı Değer Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağustos ayında en düşük 5.46 seviyesini gördükten sonra yükseliş trendine yönelen dolar dün ve bugün açıklanan veriler sonrası tekrar düşüşe geçti.

Dün açıklanan büyüme verisinin ardından 5.83’lü seviyelerden 5.79’a kadar gerileyen, gün boyu da 5.80 – 5.81 civarında dalgalanan dolar yeni güne 5.80 seviyelerinde başlamıştı.

Ağustos ayı enflasyonunun beklentinin altında kaldığını gösteren veri sonrası kur düşüşe geçti ve dolar 5.74’e kadar geriledi.

Türk Lirası gelişen ülke para birimleri arasında dolara karşı en iyi performans gösteren para birimi oldu.

Birçok ekonomisyen dolarda yukarı yönlü hareketlenme beklerken doların güç kaybediyor olması dolara yatırım yapanların aklını karıştırıyor.

Youtube kanallarında uçuk tahminlerde bulunanlar arasında 65 lira olacak diyen bile var. Uzmanlar manipülasyona dayalı konuşanlardan yatırımcıları uzak durmaları yönünde uyarıyor.

Merkez Bankası’nın Dolar/TL için yıl sonu beklentisi de 6,3015’ten 6,1448’e inmişti. Abartılı hedef verenleri dikkate almayın önerilerinde bulunuyor uzmanlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP