Dolar Piyasası Hareketlendi Yatırımcıların Gözü Kulağı Para Piyasalarında
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Piyasası Hareketlendi Yatırımcıların Gözü Kulağı Para Piyasalarında

Dolar Piyasası Hareketlendi Yatırımcıların Gözü Kulağı Para Piyasalarında

Korona dönemindealınan tedbirler dolar piyasalarını çok hareketlendirdi. Kalkan yasaklar artan vakalar ve akabinde tekrar yasaklara dönülmesi para piyasaları üzerinde ciddi dengesizlikler yaşattı. Son durumu kestiremeyen vatandaşlar ise uzman görüşlerini takipte. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:44
Dolar Piyasası Hareketlendi Yatırımcıların Gözü Kulağı Para Piyasalarında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Panik olunmaması gerektiğinin altını çizen uzmanlar bu sürecin geçici olduğunun hatırlanması gerektiği uyarısında bulundu.

Güvenli limanlar dolar piyasasında bu dönem çok revaç. Özellikle çok risk çok kazanç mantığı piyasaların hareketli olduğu bu dönemde çok işlevsel gözükmüyor. Ayrıca uzun vadeli planların da yapılmaması gerektiği konuşulanlar arasında. Yatırımcıların şu an sadece seyirci pozisyonunda olması tavsiye ediliyor. Alım satım yapmak için anlık takip yapmak çok önemli. Dolar alım satımında borsa açılış ve kapanış saatlerinin çok tercih edilmediği bir gerçek. Mesai saatlerinin yoğun olduğu saatler para piyasası için en uygun saatler olaraköngörülüyor. Son dönemde Fransa ve Almanya tekrar karantinaya gitti. Kısmı bir karantina olsa da dolar bu durumdan etkilenerek diğer para birimlerine karşı değer kazandı.

Farklı İş Kollarına Eğilim Mevcut

Bunun karşılığı Türk yatırımcılarda farklı oldu. Sürecin belirsizliği yatırımcıyı endişelendirirken Merkez Bankası bu konu hakkında çalışmalarını devam ettiriyor. Faizler üzerinde yapılan çalışma ile beklenen hamle gerçekleştiğinde dolarda olumlu yönde değişiklik beklendiği tahmin ediliyor. Bir diğer plan olarak ise doları artıran hizmet alanları yerine dış koşullardan bağımsız iş kollarına yatırım yapmak. Endeksleri ancak bu şekilde dengeye getirileceği FED başkanının da gündeminde. Günlük borsa, dolar değerlerinin takibi bu noktada çok önemli bir yerdedir. Anlık veriler bir grafik oluşturma hususunda yatırımcıya ciddi veriler sunacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP