Dolar Son Dakika! 30 Ekim Dolar Kuru İşte Piyasalarda Son Durum!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Son Dakika! 30 Ekim Dolar Kuru İşte Piyasalarda Son Durum!

Dolar Son Dakika! 30 Ekim Dolar Kuru İşte Piyasalarda Son Durum!

Dolar kuru 8 liranın üzerine çıkarak, Euro/TL de9,73 'yi aşarak tarihi zirvelerini yeniledi. Piyasalarda gözler açıklanacak veri takviminde olacak. Yurt dışında Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı izlenecek. Dolar/TL Merkez Bankası’nın (TCMB) beklentilerin aksine politika faizini sabit tutup onun yerine sıkılaştırmayı faiz koridorunu genişleterek yapması ardından tarihi zirvede seyrini sürdürüyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:01
Dolar Son Dakika! 30 Ekim Dolar Kuru İşte Piyasalarda Son Durum!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TCMB’nin likidite adımları sonucunda gecelik faizler %14’lere yaklaşırken küresel piyasalardaki satış baskısı ve dünyada ve Türkiye’de artan corona virüsü yayılımı da piyasada takip ediliyor. Dolar/TL haftaya 8,32 ’nin üzerine çıkarak tPiyasada TCMB kararı haricinde.

Takip Edilecek Veriler

Piyasalar, Kanada Merkez Bankası’nın ve Japonya Merkez Bankası’nın şimdilik faizleri sabit tutmasını beklerken, Avrupa Merkez Bankası’nın ise enflasyon ve büyümeye karşı temkinli duracağını bekliyor. İç gündemde ise bu hafta için öne çıkan önemli gelişmeler ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yarın Citibank tarafından düzenlenen yatırımcı görüşmeleri ve TCMB’nin çarşamba günü gerçekleştireceği enflasyon raporu olacak.

TCMB’nin yılın son enflasyon raporunda %8,9 seviyesindeki yılsonu enflasyon tahminini YEP ile uyumlu olarak %10,5 civarına revize etmesi bekleniyor. TCMB geçen hafta politika faizini sabit tutmasına karşın likidite sıkılaştırma adımlarının üst sınırını belirleyen geç likidite penceresini (GLP) 150 temel puan artışla %14.75’e yükseltti.

TCMB’nin ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti cuma günü itibarıyla %12.88 seviyesinde. Temmuz ortasından beri 500 temel puanın üzerinde sıkılaştırmaya giden TCMB’nin PPK kararı öncesi yapabileceği sıkılaştırmanın üst limiti %13.25 idi. PPK sonrası ise bu limit 150 baz puan artışla %14.75 oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP