Dolar Tarihi Zirveyi Yakaladı! Uzmanların Tahmini Gerçekleşti!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Tarihi Zirveyi Yakaladı! Uzmanların Tahmini Gerçekleşti!

Dolar Tarihi Zirveyi Yakaladı! Uzmanların Tahmini Gerçekleşti!

Uzmanların uyarıları gerçekleşti! Dolar tarihi zirveyi yakaladı ve haftaya bomba gibi düştü. Uzmanlar merkez bankasının sıkılaştırma stratejilerini eleştirirken, doların önümüzde ki günlerde 7,50 TL’ye ulaşabileceğini düşünüyordu. Yatırımcılar uzun zamandır bu yükselişi beklerken, vatandaş ise bu konuda bir hayli endişeli durumdaydı! İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Dolar Tarihi Zirveyi Yakaladı! Uzmanların Tahmini Gerçekleşti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar Piyasaların Dengesini Bozdu!

Dolar tarihi zirvesine ulaştı! Ekonomistler bir süredir merkez bankasının sıkılaştırma taktiklerini eleştirmekteydi. Bu eleştirilerde sıkılaştırmanın dolar kuruna etkilerinin büyük olacağını ve Türkiye ekonomisini sarsacak bir hareket olduğunu beyan ederken, dolar bugün 7,50 TL ile bu uyarıları doğrulamış oldu. Piyasalarda ise merkez bankaları faiz kararlarını vermeden önce sıkılaştırma politikalarını baştan inceleyecek.

Küresel Piyasalarda Dolar

Dolar Türkiye ekonomisine bomba gibi düştü! Yatırımcıların yüzünü güldüren bir hamle ile 7,50 TL’ye ulaşan dolar; küresel piyasalarda, korona virüse karşı düzenlenen aşı çalışmaları ve geliştirilen bu aşıların nasıl bir fiyatlandırması olacağını planlarken gerilemiş durumda gözüküyor. Türkiye ile yaşanan anlaşmazlıklarda AB ise Yunanistan ve Kıbrıs’ın tarafında yer alırken, diyalog başlamadığı durumda yaptırımların planlandığını açıkladı. Bu yaptırımların meydana gelmesi olasılığı karşısında Türkiye ekonomisi büyük bir tehditle karşı karşıya gelmiş olacak. Avrupa Birliği Parlamentosu 24-25 Eylül’de yapılacak olan zirvede bu hususta bir karara varacağını ve bu zamana kadar diyaloğun kurulması gerektiğini açıkladı.

Sıkılaştırma Devam Ediyor!

Merkez bankası sıkılaştırma stratejilerini %10,32’lik artışla arttırmış durumdayken, sıkılaştırma adımları bankalarda ki kredi ve mevduat faizlerine de yansımış durumda. Bu durum ise bankaların ve yerli ekonomistlerin dolara ve döviz kurlarına ani yönelimini önlemiş gibi görünüyor. Öte yandan bankalar ithal tüketime yönelten kredi genişlemesini durdurmuş durumda.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP