Dolar/TL Bugünde Yükselişe Devam Ediyor! Dolar Fiyatları Yükselmeye Devam Edecek mi?
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar/TL Bugünde Yükselişe Devam Ediyor! Dolar Fiyatları Yükselmeye Devam Edecek mi?

Dolar/TL Bugünde Yükselişe Devam Ediyor! Dolar Fiyatları Yükselmeye Devam Edecek mi?

Geçtiğimiz hafta açıklanan olumlu veriler ile 5,65 altını test eden dolar/tl bu hafta yeniden yükselişe geçti. Dolar güne 5,76 seviyesinden başladı ve 5,792 seviyesine kadar yükseldi. Dolar fiyatları ne olur? İşte günün dolar fiyatları ve dolar yorumları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
Dolar/TL Bugünde Yükselişe Devam Ediyor! Dolar Fiyatları Yükselmeye Devam Edecek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’ye yaptırım kararlarının ABD Hazine Bakanı Mnuchin tarafından açıklanmasının ardından dolar/tl yükselişe geçti. Dolar güne 5,76 seviyesinden başlamasının ardından 5,792 seviyesine ulaştı. Euro/tl paritesi güne yüzde 0.03 seviyesinden başladı.

Piyasalar gözünü yarınki Merkez Bankası faiz kararına çevirdi. Ekonomistlerin beklenti anketlerine göre ağırlıklı olarak merkez 275 puan indirime gidecek.

Uzmanların dolar yorumlarına göre 5,7550 tl seviyesinin üzerindeki işlemler 5,83-5,85 dirençlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Kurda sert bir tepki verilmesinin merkezin faiz kararında makul indirimler dışına çıkılmaması durumunda beklenmeyen ekonomistler piyasa beklentilerinin 250-275 bp puan aralığında olduğuna dikkat çekti.

Merkez Bankası’nın 300 bp indirmesi durumunda kurda sert hareketler bekleneceğinin altını çizen analistler küresel piyasalarda ve konjektörde olağan üstü bir durum olmadıkça dolar/tl için kısa vadede yukarı yönlü hızlı hareketler beklenmediğini söyledi.

ABD ve Çin arasındaki ticari görüşemelerin yeniden başlaması ve FED faiz kararının beklentiler ölçüsünde gerçekleşmesi durumunda dolar/tl paritesinde gerileme beklenirken diğer yandan İngiltere’de Brexit belirsizliği ve İran tarafından yaşanan jeopolitik krizlerin yakından takip edileceğinin altı çiziliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP