Dolar/TL İçin Fiyatlama Zamanı Geldi! CDS Primleri (Risk Primleri) Hareket Başladı
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar/TL İçin Fiyatlama Zamanı Geldi! CDS Primleri (Risk Primleri) Hareket Başladı

Dolar/TL İçin Fiyatlama Zamanı Geldi! CDS Primleri (Risk Primleri) Hareket Başladı

Küresel piyasaların beklediği kararı açıklayan FED sonrası piyasalarda risk iştahı sınırlı seviyede kaldı. altın ve döviz piyasalarında yukarı yönlü hareket yerini aşağı yönlü görünüme çevirdi. Altın ve döviz bundan sonra ne olur? Türkiye’nin CDS primleri düştü mü? İşte FED sonrası doların son durumu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:38
Dolar/TL İçin Fiyatlama Zamanı Geldi! CDS Primleri (Risk Primleri) Hareket Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Piyasaların faiz indirim talebini karşılayan FED, indirime rağmen riskli varlıklara olan iştahı arttırmadı. Dolar piyasalarına 5,70 seviyesine ılımlı bir yükseliş olsa da yeniden 5,70 altına işlem görmeye devam etmeye başladı.

Son dönemde en çok merak edilen konu Türkiye’nin CDS primleri ne oldu sorusu olmuştu. FED kararı sonrası CDS primleri 369 seviyesine çekildi. Faiz kararının açıklanacağı sırada 0,22 puan yükselen primler bugün yeniden düşüşe geçti.

Bu düzeyde dolar satışlarını gelmesini bekleyen ekonomistlere göre ABD tarafından güvenli bölge yada

S400 konularıyla alakalı olumsuz bir görüş açıklanmadıkça dolar/tl 5,40 hedefine doğru yaklaşacak.

Altın piyasalarında küçük hareketler göze çarpmaya başladı. Altının ons fiyatı 1496 dolar seviyesinde izleniyor. ABD ve Çin arasındaki görüşmeleri dikkatle takip eden yatırımcı herhangi bir tehlike anında 1550 dolar seviyesinin üzerine çıkması bekleniyor.

Diğer yandan FED doların piyasalarda ve içeride kolay erişilmesi amacıyla iki günde toplam 130 milyar dolar repo ihalesi gerçekleştirdi. Yapılan ihalelerin altında dolar endeksi satıcılı bir görünüme geçti ve 98,42 dolara düştü.

Türk Lirası varlıklara bakıldığında dolar/tl’nin 5,68 ve euro/yl’nin 6,27 seviyelerine aşağı yönlü eğilimi görülmekte. BİST kapanışa doğru yüzde 0,48 değer kazanarak 101903 puandan kapandı.

Ekonomistlerin dolar yorumlarına bakıldığında dolar için kısa vadede düşüş eğilimli sakin seyir gözlemlenecek ve altın piyasası jeopolitik gelişmelerin ardından yeniden fiyatlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP