Dolar Tutulamıyor! Dolardaki Yükseliş Neden Durmuyor? İşte Sebebi
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Tutulamıyor! Dolardaki Yükseliş Neden Durmuyor? İşte Sebebi

Dolar Tutulamıyor! Dolardaki Yükseliş Neden Durmuyor? İşte Sebebi

Dolar aldı başını gitti. Dolar son günlerde yukarı ataklar konusunda çok iştahlı. Dolar yatırımcısı karar vermekte zorlanıyor. FED'in sınırsız varlık alımının önünü açması ve parasal genişlemeye gidileceğini açıklamasına rağmen dolar yükselişine devam ediyor. Dolar yükselmeye devam edecek mi? Dolar da düşüş ne zaman başlar? Doların son teknik yorumu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:43
Dolar Tutulamıyor! Dolardaki Yükseliş Neden Durmuyor? İşte Sebebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar bu sabah yaptığı sıçrama ile yine dikkatleri üzerine çekti. Dün günü 7 liranın altında bir fiyattan kapayan dolar saat 16:59 itibariyle 7.03 fiyatından işlem görüyor. 7.05 seviyesinin kırılıp kırılamayacağı dolar yatırımcıları tarafından dikkatle takip ediliyor.

Dolar Neden Yükseliyor?

Gelişmekte olan ülkelerdeki dolar hızla yabancı yatırımcı tarafından çekiliyor. Virüs endişesi herkesi nakit kalmaya itiyor. Uluslararası rezerv para olan dolara talep virüs endişesi ile her geçen gün artıyor. Bu endişe sürdüğü sürece de doların ateşinin sönmeyeceği ifade ediliyor. Tüm bunların yanında 2 Türkiye gerçeği de var.

1- Döviz Açığı Var

2- Mayıs Ayında Yüklü Dış Borç Ödemesi Var

Dolar Ne Zaman Düşüşe Geçer?

Korona virüsü vakaalarının aşağı yönlü seyire dönmesi ve koronanın aşı ve ilacının bulunmasına yönelik gelişmeler doları aşağı yöne çevirecektir. ABD’nin karşılığı olmayan para basımı da bu süreci hızlandıracaktır.

DOLAR

USDTRY-İşlemler Simetrik Üçgen Formasyonu İçerisinde Gerçekleşiyor

TCMB Başkanı Murat Uysal dün yaptığı toplantıda, enflasyon hedefinin 2020 için %7.4’e, 2021 için %5.4’e düşürüldüğünü, enflasyondaki düşüşün Temmuz ayından itibaren hızlanmasının öngörüldüğünü söyledi. ABD tarafında ise haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentiden daha fazla 3.839 milyon varil artış gösterdi. Bu gelişmeler eşliğinde USDTRY simetrik üçgen formasyonu içerisindeki seyrini sürdürdü. Bu formasyondan aşağı veya yukarı yönlü çıkılması halinde o yönde işlemler momentum kazanabilir. Yukarı yönlü işlemlerde 7.00 ve 7.0550 direnç olarak, aşağı yönlü işlemlerde ise 6.9545 ve 68380 destek oluşturabilir.

Destekler;6.9545-6.8380-6.7921

Dirençler:7.00-7.0550-7.2000

Güncel Dolar Grafiği

Dolara yatırım yapmış olanları uzmanlar FED’in açıkladığı parasal genişleme ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeleri konusunda uyarıyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP