Dolar ve Altın Yatırımı Olanlar Dikkat! Bu Hafta Sert Hareketler Bekleniyor!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar ve Altın Yatırımı Olanlar Dikkat! Bu Hafta Sert Hareketler Bekleniyor!

Dolar ve Altın Yatırımı Olanlar Dikkat! Bu Hafta Sert Hareketler Bekleniyor!

Geçtiğimiz hafta dikkat çekici sert hareketlerin yaşandığı dolar ve altın fiyatlarında bu hafta daha sert hareketlerin görülebileceği uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Altın ve doları olanlar ne yapmalı? Dolar ve Altın yükselecek mi yoksa düşecek mi? Hareketlilik ne yönde olacak aşağı mı yukarı mı? Uzman yorumları ile birlikte altın ve dolar yorumları detaylarda.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
Dolar ve Altın Yatırımı Olanlar Dikkat! Bu Hafta Sert Hareketler Bekleniyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüsü tüm dünyanın ve finansal piyasaların dengesini adeta alt üst etti. En ünlü finans uzmanları bile ileriye dönük tahmin yapmakta zorlanıyorlar. Devletler yüklü miktarda tahvil satışı yapıyor. FED piyasalardaki yangını söndürebilmek adına şimdiye kadar hiç yapmadığı müdahaleleri yapıyor.

TİCARET SAVAŞLARI YENİDEN KIZIŞABİLİR

Küresel piyasalarda Trump’ın Çin’e yönelik sert söylemleri ticaret savaşlarını yeniden gündeme getirirken, ABD-Çin arasındaki ticarete dair önümüzdeki hafta gerçekleştirilmesi planlanıyor. Yurtiçi piyasalarda kur tarafındaki yükselişin etkisiyle borsa tarafına baktığımızda görece sakin kalmaya devam ettiği görülüyor. Özellikle DolarTL’de yaşanan sert yükseliş nedeniyle ons altın tarafında aşağı yönlü hareketler gözlense de gram altında 375 TL seviyelerine yaklaşıldığını izliyoruz.

Korona virüsü etkilerinin azalması ile birlikte ÇİN – ABD geriliminin dozajı artıyor. Yeni bir ticaret savaşı endişesi dolar ve altın fiyatlarını yukarı yönlü tetikleyebilir. Pazartesi günü Trump’ın Çin’e yönelik yapacağı açıklamalar önem kazanmaya başladı. Yapılacak olan açıklamalarda endişe sezilecek olursa dolar ve altın fiyatlarında sert hareketler görülebileceğini ifade eden uzmanlar bu iki pariteye yatırım yapmış olanları yapılacak açıklama ve hamleleri yakından takip etmeleri konusunda uyarıyorlar.

Paritelerde Teknik Seviyeler

USDTRY

Dolar/TL kuru dün 6,7241 ve 6,7691 seviyeleri arasında dalgalanarak günü 6,7566 seviyesinden tamamladı. Yurtiçinde önemli bir veri akışının olmadığı günde Dolar/TL kuru gün içinde 6,73-7,76 bandında dalgalandı. Yurtdışında AMB’nin beklenti dâhilindeki faiz kararı ve genişletilen varlık alım programı takip edilirken küresel dolar endeksi AMB toplantısı sonrası Euro tarafındaki yükselişle 97 seviyesinin altına kadar geriledi. ABD’de açıklanan haftalık işsizlik başvuruları ve dış ticaret açığı ise beklenti rakamlarının üzerinde gerçekleşti. Bugün yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken yurtdışında ABD tarım dışı istihdam verisi yakından izlenecektir. Sabah 08:40 itibariyle küresel dolar endeksi 96,7 seviyelerinden, Dolar/TL kuru ise 6,75 seviyelerinden işlem görüyor.

EURUSD

EURUSD – 1.1330 Üzerinde Tutunma Çabası

Euro lehine hareketler varlığını korumaya devam ederken EURUSD paritesi dün 1.1330 seviyesinin üzerine çıkarak bu bölgeyi destek yaptı.

Bugün ABD’den Tarım Dışı İstihdam Raporu takip edilecek. Bu veri EURUSD paritesindeki oynaklığı arttırabilir.

Gün içi hareketlerde yukarı yönlü hareketlerin çok güçlü gerçekleştiğini belirtmek isteriz. Yine de yükseliş eğilimini kısa vadeli trend çizgileriyle takip etmek gerekecek. Olası kar satışlarında gün içi ana destek 1.1235 seviyesi olabilir.

Olası atakların devamında ise ilk direnç 1.1380 seviyesidir.

Destekler: 1.1330 – 1.1275 – 1.1235

Dirençler: 1.1380 – 1.1450 – 1.1490

XAUUSD

XAUUSD- ABD TDİ Verisi Sonrası Gün İçi Kayıp Arttı

ABD’de Tarım Dışı İstihdam(TDİ) verilerinin beklentilerden daha iyi gelmesiyle Ons Altında gün içi kayıp %2’ye yaklaştı. Mayıs ayı başından bu yana ilk kez 1680 bandı altını gören Değerli Maden 1677 destek bölgesine yaklaştı. Değerli madende düşüş bu bölge altına sarkması halinde 1659 ve 1640 seviyeleri sonraki destek bölgeleri olarak takip edilebilir. Diğer yandan olası yaşanabilecek tepki alımlarında ise 1697 ve 1716 bölgeleri direnç olarak izlenebilir.

Destekler: 1677-1659-1640

Dirençler: 1697-1716-1744

Crude Oil

Crude Oil – İki Günlük Dinlenmenin Ardından Yeniden Yükselişe Geçti

OPEC+ üyelerinin arz kısıntısının uzatılmasına yönelik anlaşmaya vardığına yönelik düşen haberlerle Ham petrol yeniden yükselişe geçti. Bugün ABD TDİ verisinin beklentilerden daha iyi gelmesiyle de ham petrol kazançlarını 39.56 bölgesine kadar taşıdı. Teknik açıdan bakıldığında, iki gündür altında seyrettiği 38.17 direnç bölgesi üzerine yükselen ham petrolde yükseliş eğiliminin sürmesi halinde 200 günlük üssel ortalama ilk direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Diğer yandan olası yaşanabilecek geri çekilmelerde ise 35.89 ve 100 günlük üssel ortalama destek olarak izlenebilir.

Destekler: 35.89-34.40-31.00

Dirençler: 41.60-45.51-48.82

Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP