DOLAR

32,3395

0.17%
EURO

35,1137

-0.22%
ALTIN(gr)

2.233,20

-0,44%
BİST 100

%
Dolar Yarın O Saatte Fırlayabilir de Düşebilir de! İşte Dolara Yön Verecek Gelişme
  • Finans 365
  • Finans
  • Dolar Yarın O Saatte Fırlayabilir de Düşebilir de! İşte Dolara Yön Verecek Gelişme

Dolar Yarın O Saatte Fırlayabilir de Düşebilir de! İşte Dolara Yön Verecek Gelişme

Doların kaderini belirleyecek gelişme. Sene başından bu yana dolar pozisyonunda bekleyenler merakla bu açıklamaları bekliyorlar. Birçok ekonomi yorumcusunun doların 10 liralara gideceği yönde açıklamaları ile dolarda pozisyon aldı. Yarın yaşanacak gelişmeler ve açıklamalar dolar kuruna yön verecek. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
Dolar Yarın O Saatte Fırlayabilir de Düşebilir de! İşte Dolara Yön Verecek Gelişme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doların yön tayininde büyük öneme sahip olan Merkez Bankası faiz kararı yarın açıklanıyor. Beklenti faiz oranında herhangi bir değişiklik yapılmaması yönünde, sürpriz bir faiz indirimi olursa dolarda yükseliş hızlanabilir. Faiz kararı yarın saat 14.00’da kamuoyuna duyurulacak.

Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman?

Merkez Bankası’nın en kritik toplantıları arasında gösterilen Eylül ayı toplantısı yarın yani 24 Eylül 2020 Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal tarafından açıklanacak olan faiz kararı duyurusu ise saat 14:00 itibari ile yapılacak. Merkez Bankası Başkanı Uysal’ın açıklamalarının ardından bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları, konut, ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi faiz oranları ile dolar kuru ve altın fiyatları da yön bulacak.

Yatırımcıların yapıalcak olan açıklamaları yakından takip etmeleri gerekiyor.

Parite bazında incelersek;

USDTRY Analizi

Küresel piyasalarda bu hafta risk iştahının düşmesiyle birlikte ABD dolarına olan talebin tekrar artmaya başlaması dolar endeksini 93,78 seviyesine taşırken, içeride TCMB’nin Perşembe günü yapacağı PPK toplantısı öncesinde TL’nin değer kaybetmeye devam ettiği görülmektedir.

60 dk Dolar/TL grafiğinde 7,60 direnç seviyesinin kırılmasının ardından CCI indikatöründe negatif uyumsuzluk dikkat çekmekte.

60 dk Dolar/TL grafiğinde 7,62 destek seviyesinin kırılması durumunda 7,60 ve 7,55 destek seviyelerine yaklaşma eğilimi artacaktır.

Dolarda pozisyonu olanların siyasi gelişmeler ile ekonomik gelişmeleri çok yakından takip edilmesi gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP