Dolar Yeni Zirve Yaptı! Yükseliş Sebebi Şaşırttı

Dolar Yeni Zirve Yaptı! Yükseliş Sebebi Şaşırttı

Korona faciası sonra tüm piyasalar adeta alt üst oldu. Borsalardan para kaçışı devam ederken dolar yükselmeye devam ediyor. Şimdilerde herkes dolar neden yükseliyor? Dolar da yükseliş devam edecek mi? Sorularını sormaya başladı. Uzman gözü ile dolar da destek direnç seviyeleri ve son dolar uzman yorumları haberimizde

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
Dolar Yeni Zirve Yaptı! Yükseliş Sebebi Şaşırttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz haftalarda parasal genişlemeye başlayacağını duyuran ABD’nin bu açıklaması ile birlikte doların düşeceği fikri ekonomi çevrelerinde hakimdi. Çok enteresan şekilde beklenenin aksi yönde dolar yükselmeye devam ediyor. Dolarda ki bu yükselişe yatırımcılar anlam veremediklerini söylüyorlar. Ekonomi uzmanına sorduk;

Dolar Neden Yükseliyor?

Korona virüsü tehlikesi insanlarda bir panik havası oluşturdu. Yatırım çevreleri de likiditasyon yapma gereği duydu. Tüm riskleri göz önünde bulunduran yatırımcılar en likit olan paraya geçmeye başladı. Altın güvenli liman olarak görüler lakin likiditasyon açısından dolar altının 1 adım önündedir. Bu nedenledir ki bu süreçte ilginç şekilde altın fiyatları düşerken dolar yükselmiştir.

ABD Borsalarından Kaçış Sürüyor

Tarihte hiç görülmemiş şekilde hızlı şekilde düşen ABD borsaları güç kaybetmeye devam ediyor. Bunun temelinde de yine korona endişesi ile insanların nakit varlıklara yönelimi olarak gösteriliyor.

USDTRY- 6.5500 Bölgesi Üzerindeki Seyrini Koruyor

Dolar/TL kuru geçtiğimiz hafta Dolar endeksinin son 3 yılın en yüksek seviyelerine yükselmesiyle 2018 Eylül ayından bu yana ilk kez 6.5000 bandı üzerine yükseldi. Hafta içerisinde kar satışları görülse de parite haftayı 6.55 bölgesinde kapattı. Yeni haftaya yine bu bölgede açılış yapan ve Asya seansında alıcılı seyreden parite 6.5650 direncinin kırılması ile birlikte 6.60 seviylerine yükseldi. Dolar da 6.625 ve 6.700 seviyeleri sonraki direnç bölgeleri olarak takip edilebilir. Olası yaşanabilecek aşağı yönlü hareketlerde ise 6.4600 ve geçtiğimiz hafta kırdığı yükselen kanalın orta bandı destek bölgeleri olarak izlenebilir.

Destekler: 6.5600-6.4750-6.3770

Dirençler: 6.6650-6.6985-6.7500

Dolara yatırım yapmış olanların güncel ekonomik ve siyasi gelişmelerin yanı sıra korona virüsü ile gelişmeleri yakından takip etmeleri tavsiye ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP