Dolarda Hareketlilik Durmuyor! 19 Ekim 2020 Dolar Kuru

Dolarda Hareketlilik Durmuyor! 19 Ekim 2020 Dolar Kuru

Dün 7.90 üzerlerine çıkarak yeniden tarihi zirve gören dolar kurunda ki yükselme nedenleri arasında TL üzerinde ki enflasyon sebepli satış baskıları ve dolar endeksinin artışı ön plana çıkmaktadır. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:17
Dolarda Hareketlilik Durmuyor! 19 Ekim 2020 Dolar Kuru
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar/TL sene başından bu zamana kadar yüzde 22 oranda değer kaybederken, piyasalarda bugün sonuçlarının açıklanacağı merkez bankasının toplantılarına gözler çevrildi.19 Ekim günü Dolar/TL 7.92, Euro/TL 9,28 olarak belirleniyor.

Ekonomik toparlanma üzerinde ki baskılar yatırıcıları kuşkulandırırken, ABD de enflasyon oranının gerileyeceğine yönelik bazı söylentiler doların son iki ayda en yüksek zirveleri görmesini sağladı. Dolar endeksi 94 değerlerinin geçerek, değer kazançlarını belirlenmesini sağladı.

İç piyasa da sonuçları açıklayacak merkez bankasının faiz kararı gündemin temel maddesi durumunda yerini alıyor. Piyasalar gündemin de AB ile ilişkilerin yanı sıra Doğu Akdeniz gelişmeleri de yakından takip ediliyor.

TL üzerin deki satış baskına sebep olarak TCMB’nin artan enflasyona rağmen politika faizin de yükselişi bu ay da tercih etmeyeceğini ilgili bazı beklentiler ve piyasada bir döviz satıcısı olmaması, ülkeye yeni döviz kaynaklarının girişini sağlayamamak olarak belirtiliyor.

Öte yandan politika faizini son üç toplantıda 8.25’te sabit tutulmasına karşın sıkıştırma ilerlemelerinin fonlama kompozisyonunu değiştirerek devam edilebilir.

Dolar Alış Fiyatı; 7,922

Dolay satış Fiyatı; 7,9273

TCMB’nin PPK toplantısına ilişkin sıkılaştırma faiz koridorunun üst bandın da bir artış olabileceğini belirtiyor. Bankanın son iki günde yüzde 11.25 olan fonlama 11 milyarı geçerken bu kanalda faiz artışlarının da olabileceği bekleneler arasında.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP