Dolardaki Büyük Yükseliş Devam Ediyor, Yatırımcı Şimdi Ne Yapacak?
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolardaki Büyük Yükseliş Devam Ediyor, Yatırımcı Şimdi Ne Yapacak?

Dolardaki Büyük Yükseliş Devam Ediyor, Yatırımcı Şimdi Ne Yapacak?

Devamlı yükseliş halinde olan dolar arada düşsede formunu asla kaybetmiyor. Halihazırda borsa işlemlerinde bulunanlar için bu çok olumlu iken borsaya yeni başlayacaklar için hayli sıkıntılı ve karmaşık bir durum. 1 TL’nin karşılığı dolar bazında şu an nedir sorusu herkesin aklını kurcalamaktadır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
Dolardaki Büyük Yükseliş Devam Ediyor, Yatırımcı Şimdi Ne Yapacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerli Yabancı Yatırımcılar Türkiye Ekonomisine Güvenmeli

Dünya üzerinde yaşanan her olayda dolar hareketlenmeye başlar. Bu yüzden doların hareketlerinden ziyade dünyadan haberleri takip etmek daha makuldür. Ülke hazinesinde yakın tarihte dolar 10 yıllık tahvil ihracını gerçekleştirdi. Bunun yanında bir ilk olacak şekilde 7 yıllık faizli tahvil de ihraç edildi. Bunların hepsi doların hareketlenmesini etkiledi. Hazinede yaşanan hafif küçülme sonucu yaşanan parasal açıklarborç rasyonuna etki edecek gibi durmaktadır. 2 yıldır çok dalgalı hareket eden faizli borçlanmanın hazinenin iç borç stoğundauzun vadede iz bırakması bekleniyor.2012 tarihinden bu yana ilk kez böylesi bir durumla karşı karşıya kalınmıştır.

Yapılan araştırmalar doğrultusunda 10 yıllık tahvil için gelmesi planlanan talep miktarı ile yabancı yatırımcı dolar ekonomisini daha çok tercih edecek. Elbette bu Türkiye sınırlarında olacak bir tahmindir. Özellikle tahvil mevzuundan sonra yabancı yatırımcıya karşı Türk ekonomisi güven tazelemiş olacak. Her ne kadar dolarda sert düşüşler var gibi düşünülse de bu düşüş aşırı yükselmenin içindeki bir düşmedir. Bundan dolayı bu düşüşe sadece oran dengeleme diyebiliriz. Türkiye Merkez Bankasında da dolar çok hareketli gözükmektedir. Bundan dolayı dolarla ilgili işlemler yaparken bu bilgiye göre hareket etmelisiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP