DOLAR

32,5713

0.15%
EURO

34,8820

0.59%
ALTIN(gr)

2.437,44

0,21%
BİST 100

%
Dul, Yetim, Emekli ve Ölüm Maaşları İçin Şok Açıklama! Artık Tüm Maaşlar Tespit Edilecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Dul, Yetim, Emekli ve Ölüm Maaşları İçin Şok Açıklama! Artık Tüm Maaşlar Tespit Edilecek

Dul, Yetim, Emekli ve Ölüm Maaşları İçin Şok Açıklama! Artık Tüm Maaşlar Tespit Edilecek

Emeklilik ile birlikte maaş almaya başlayan ve daha sonrasında hayatlarını kaybeden kişilerin maaşları, çocuklarına ve dul kalan eşlere maaş olarak veriliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
Dul, Yetim, Emekli ve Ölüm Maaşları İçin Şok Açıklama! Artık Tüm Maaşlar Tespit Edilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu maaş ödemeleri önceden beri devam eden bir uygulama. Fakat ödemeleri alabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi şartı bulunuyor.

Emekli maaşından yararlanabilmek için belirli şartların yanı sıra kişilerin bekar olması gerekiyor. Son yıllarda artış gösteren dolandırıcılık ve yolsuzluktan kaynaklı kişiler ödemelerini alabilmek için kağıt üzerinde boşanmaları dikkat çekiyor. Bu durumda ise SGK tarafından değerlendirmeler yapılıyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından bu gibi durumların tespit edilmesi, maaş kesintisi ve ceza ile sonuçlanıyor.

Bekar Olma Zorunluluğu…

Ailede ölen kişinin emekli maaşından yararlanmak için yetim ya da dul maaşları için bekar olma zorunluluğu vardır. Ölen kişinin çocukları veya eşi evlenir ise maaştan yararlanamazlar. Maaştan yararlanabilmek ya da almaya devam edebilmek için kişilerin bekar olması şarttır.

Bazı bireyler, yetim ve dul maaşlarını alabilmek adına eşleriyle danışıklı bir şekilde kağıt üzerinde boşanıyor. Son zamanlarda bu gibi boşanmalar artış gösterdiği için SGK tarafından harekete geçildi. Danışıklı bir şekilde boşanan çiftler, SGK tarafından anında fark ediliyor. Yapılan inceleme ile birlikte maaş ödemeleri kesiliyor.

Genellikle kişilerin boşanma tarihi ve maaş talep tarihi karşılaştırılarak SGK tarafından bir hile varsa tespit ediliyor. Eğer talep ve boşanma arasında bir yıllık süreden daha az bir süre bulunuyorsa yapılacak ödemeden %10 kesinti yapılıyor. Daha sonra incelemeler başlatılarak, gerekli işlemler gerçekleştiriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP