DOLAR

32,4990

-0.15%
EURO

34,7694

-0.29%
ALTIN(gr)

2.422,82

-0,28%
BİST 100

%
Dün Yaşanan Önemli Gelişmeler! Neler Oldu? Bugün Beklenen Haberler Neler?
  • Finans 365
  • Finans
  • Dün Yaşanan Önemli Gelişmeler! Neler Oldu? Bugün Beklenen Haberler Neler?

Dün Yaşanan Önemli Gelişmeler! Neler Oldu? Bugün Beklenen Haberler Neler?

13 Ağustos Perşembe günü yani dün dünya ve Türkiye'de yaşanan önemli gelişmeler nelerdi? Bugünün önemli gelişmeleri neler olacak? İnfo Yatırım araştırma biriminin yayınlamış olduğu günlük bülten haber detayımız da yer almaktadır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:14
Dün Yaşanan Önemli Gelişmeler! Neler Oldu? Bugün Beklenen Haberler Neler?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dün Türkiye ve dünya da ne gelişmeler yaşandı? Bugünün haber akışında önemli haberler neler? İnfo yatırım dünün önemli başlıklarını ve bugünün öne çıkacak gelişmelerini bülteninde yayınladı.

İşte yaşanan önemli gelişmeler

Türkiye’de toplam coronavirüs vaka sayısı 1.243 kişi artarak 245.635’e, hayatını kaybeden kişi sayısı 21 kişi artarak 5.912’ye yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 228.057.

Sağlık Bakanı Koca: Hasta sayımızdaki yükseliş süreklilik kazanmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefonda görüştü. Erdoğan-Michel görüşmesinde Doğu Akdeniz’deki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel meseleler ele alındı.

Pentagon: Doğu Akdeniz’de Yunanistan-Fransa ortak tatbikatından endişeliyiz.

ABD Başkanı Trump, İsrail ile Birleşik Arap Emirliklerinin ilişkilerini “tamamen normalleştirmeleri” için bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

Trump, gelecek üç ay boyunca maske takılmasının zorunlu kılınması gerektiğini söyleyen Demokrat Parti’nin Başkan adayı Joe Biden için “Salgını bir kez daha siyasi malzeme hale getiriyor” dedi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, coronavirüs teşvik paketi konusunda Demokrat Parti ile Cumhuriyetçi Parti arasında görüş farklılıklarını hala çok büyük olduğunu söyledi.

AB Komisyonu, Johnson & Johnson’ın geliştirme çalışmalarını sürdürdüğü coronavirüs aşısından ön alım için sürdürülen görüşmelerin tamamlandığını bildirdi. J&J tarafından geliştirimekte olan aşının etkinliğinin kanıtlanması halinde 200 milyon doza kadar alım yapılabilecek.

Fenerbahçe, bir futbolcu ve bir kulüp personelinin coronavirüs testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.

İngiltere, aralarında Fransa ve Hollanda’nın da olduğu bir grup ülkeyi coronavirüs açısından güvenli ülkeler listesinden çıkardı.

Çin’de sanayi üretimi Temmuz’da artsa da beklentilerin altında kaldı, perakende satışlar ise geriledi.

Bugün Ne Olacak?

İçeride Cari Denge, Sanayi Üretim Endeksi ve TCMB Beklenti Anketi açıklanacakken, ABD’de Perakende Satışlar ile Kapasite Kullanım Oranı ön planda olacak.

AB Dışişleri Bakanları bugün olağanüstü toplanacak.

Fitch’in Türkiye’ye ilişkin yılın ikinci değerlendirmesini 21 Ağustos’ta açıklaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP