Düşük Gelirli ve Bebekli Ailelere Mama ve Bez Yardımı 2021

Düşük Gelirli ve Bebekli Ailelere Mama ve Bez Yardımı 2021

Mama ve bez yardımı kimlere verilmektedir? Mama ve bez yardımı başvurusu nereye ve nasıl yapılmaktadır? Mama ve bez yardımı alabilmek için gerekli şartlar ve koşullar nelerdir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Düşük Gelirli ve Bebekli Ailelere Mama ve Bez Yardımı 2021
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mama ve bez yardımı düşük gelirli ailelere devlet tarafından yapılan bir yardımdır. Maddi açıdan sıkıntı çeken yeni doğum yapmış annelere verilen bu yardım sayesinde anneler moral kazanmaktadır. Bebek sahibi olmuş ailelere verilen bu yardımı alabilmek için birtakım şartlara sahip olmak gerekmektedir. Verilen bu yardımlar sadece mama ve bez ile sınırlı kalmamaktadır. Maddi ya da giyecek yardımları başta olmak üzere pek çok çeşitte yardım verilmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılacak incelemeler sonucunda bu yardım teslim edilmektedir. Bu yardım nüfus artış hızının sağlanması ve yeni doğmuş olan bebeklere asgari düzeyde ihtiyaç karşılanması amacıyla verilir.

Mama ve Bez Yardımı Kimlere Verilmektedir?

Mama ve bez yardımı başvuru işlemi yapılabilmesi için birtakım şartlara sahip olunması gerekmektedir. Bu şartlardan bazıları şunlardır;

  • Doğum yapan annenin ve yaşadığı hanede bulunan insanların sahip olduğu kazancın asgari ücretin altında olması,
  • Doğum yapan kadının 2015 yılı sonrasında doğum yapmış olması,
  • Doğum yapan kadının eşinin işsiz olması,
  • Bebeğin anne ya da babasının T.C vatandaşı olması,
  • Anne veya baba üzerinde herhangi bir mal varlığı bulunmaması,
  • Doğum yapan kadının maddi anlamda sıkıntı çekmesi,
  • Yoksulluk belgesi adı verilen belgeye sahip olunmasıdır.

Bu şartlardan birine sahip olan kişi mama ve bez yardımları başta olmak üzere pek çok yardımdan faydalanabilmektedir. Yapılan bu yardımlar genellikle doğum yapmış olan annelere teslim edilmektedir.

Mama ve Bez Yardımı Başvurusu Nerelere Yapılmaktadır?

Mama ve bez yardım başvuru işlemleri için gerekli tüm şartlara sahip olan kişiler bebeğe ait nüfus bilgilerini belirten belge, gelir belgesi, anne ve babaya ait nüfus cüzdanı ve mama ve bez yardım başvuru formu ile başvuru yapacakları kurumlara gitmelidir. Sosyal Güvenlik Kurumu il ve ilçelerde bulunan merkezler, Muhtarlıklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernekleri başvuruları kabul etmektedir. Yapılan başvuruların sonuçları e-devlet başta olmak üzere direk kurumlara gidilerekte kolay ve hızlı bir şekilde öğrenilebilmektedir. Başvuru sonucunda olumlu sonuçlar alınmış ise yardım ödemeleri hemen başlamaktadır. Aksi halde yapılmış olan başvurular olumsuz sonuçlanır ise başvurunuz iptal edilmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP