DOLAR

32,6020

0.39%
EURO

34,8009

0.18%
ALTIN(gr)

2.492,80

0,35%
BİST 100

%
Duyan Bayram Etti Çalışan Çalışmayan Herkese 601 TL Ödeme
  • Finans 365
  • Finans
  • Duyan Bayram Etti Çalışan Çalışmayan Herkese 601 TL Ödeme

Duyan Bayram Etti Çalışan Çalışmayan Herkese 601 TL Ödeme

Birçok farklı kalemde ödeme yapan devlet ödemelerin diğer bir yenisi için çalışanlarını tamamladı. Yaşlılar için yapılması planlanan ödemenin detayları açıklandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:07
Duyan Bayram Etti Çalışan Çalışmayan Herkese 601 TL Ödeme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

65 yaş üstü yaşlılar için verilmesi planlanan ödemede geri sayım başladı. Pandemiden dolayı iş bulamayan, sokağa çıkması dahi yasak olan vatandaşlar için devlet elini taşın altına koydu. Hiçbir geliri olmayan ve başka bir yerden de destek ödemesi almayan 65 yaş üzeri vatandaşların başvuruları yakın tarihte alınmaya başlanacak. Kişinin yalnız yaşayıp yaşamadığı önemli olmayacak. Ancak beraber yaşadığı kişi çalışıyor ve asgari ücretin üzerinde bir maaş alıyorsa başvuru esnasında bu da değerlendirilecek. Başvuru yapacak kişi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gerekli evrakları sunmak suretiyle başvuru yapabilecek. Vakfın ikamet adresiniz içinde olmasına dikkat etmelisiniz. İkamet ettiğiniz semtte bulunmuyorsa size en yakın semti değerlendirebilirsiniz.

Kişiler İstedikleri Ödeme Paketi İçin Başvuru Oluşturabilir

İşlemlerin sonuçlanması için yetkililer 1 ay süre veriyor. Oluşan yoğunluk ve diğer ekstrem durumların dahil edilmesiyle beraber en geç 1 ay içinde başvurunuza dönüş sağlanmış olacak. Emekli olan vatandaşların bu haktan yararlanıp yararlanmayacağı merak konusuydu. Yapılan açıklamaya göre emekli olan vatandaşlar 65 aylığı kapsamına dahil edilmedi. Yaşlılar başvuru esnasındafarklı destek ödemeleri için talep bulunabilir. Özellikle kış aylarının gelmesiyle beraber yakacak ödemesi, kira ve fatura ödemeleri için talepte bulunulabilir. Barınma ödemesi için belirlene tutar da açıklandı. Buna göre barınma için başvura vatandaşlara ayda 317 TL verilmiş olacak. Aynı şekilde gıda ödemeleri de 274 TL olarak belirlendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP