DOLAR

32,5070

0.18%
EURO

34,8317

0.29%
ALTIN(gr)

2.490,82

1,17%
BİST 100

%
E Devlet Başvurularına 960 TL Ödeme Yapılacak Acele Edin
  • Finans 365
  • Finans
  • E Devlet Başvurularına 960 TL Ödeme Yapılacak Acele Edin

E Devlet Başvurularına 960 TL Ödeme Yapılacak Acele Edin

Son dönemlerde vatandaşlar kira ödemesinde zorlanmaya başladı. Evlerde fazla vakit geçirdiğimizden dolayı artan kira isyanına devletten yanıt geldi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:19
E Devlet Başvurularına 960 TL Ödeme Yapılacak Acele Edin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kira ödemeleri için yapılan çalışmada sona yaklaşılırken binlerce vatandaş bu konuda bilgilendirildi. Uzun zamandır kirada oturan ve pandemi dolayısıyla kira ödemelerinde gecikme yaşayan vatandaşlara devletten ödeme geliyor. 960 TL olan ödemelere E Devletten başvuru yapılacak. Başvurularda son dakikalara kalmamak için vatandaşların azami özen göstermesi gerekiyor. Olası bir hatada başvuru işlemleriniz geçerli sayılmayacağı gibi gecikme yaşanılsa bile uzun süre yeni bir başvuru süreci başlatılmayacak. Korona virüs ekonomiyi alt üst ederken kiracı- ev sahibi arasındaki ilişkiler de gerilmeye başladı. İş bulamayan ya da yarım maaşla çalışan vatandaşlar kiralarını ödeyemez hale geldi. Kısmi çalışma ödenekleri bir nebze kurtarıcı olsa da vatandaş kira ödemelerine yetişemiyor.

Ödeme İçin Başvurular E Devlet Üzerinden Yapılacak

Devlet vatandaşın kira ödemelerini yüklenmek için bir hamle yaptı. Haneye asgari ücretin 1/3 kadar bir tutarın girdiğini belgeleyen vatandaşa 960 lira ödeme yapılacak. Ev kirası 960 liradan fazla olan vatandaşlar ise geri kalan tutarı kendi cebinden ödeyecek. Kira talebinde bunan kişinin düzenli bir işi yoksa ya da emekli, dul, yetim maaşlarından herhangi biri haneye girmiyorsa kişi başvuruda bulunabilir. Başvuru yapacak kişinin üzerine kayıtlı taşınır ya da taşınmaz bir malın olmaması gerekiyor. Sigortalı bir işte çalışan vatandaşların ise başvuruları kabul edilmeyecek. İhtiyaç sahipleri E Devlet portalı üzerinden Hak Sahibi Ailelere Kira Ödemesi başlığı altında başvuru oluşturabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP