E Devlet Başvurusu İle Herkese 1000 TL Verilecek Başvuru Yapamayanlara 2. Fırsat Verilecek

E Devlet Başvurusu İle Herkese 1000 TL Verilecek Başvuru Yapamayanlara 2. Fırsat Verilecek

Maddi anlamda sıkıntı yaşayan vatandaşlar için devlet destekleri çeşitli şekillerde verilmeye devam ediyor. Yeniden düzenlenen çalışma ile başvuran vatandaşlara 1000 TL ödem gerçekleştirilecek. E Devlet’ten başvuru yapmak mümkün. Diğer dönemlerde de bu ödemelergerçekleştiğinde başvurmayan vatandaşlar başvurduklarında ödeme sırasına dahil edilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:34
E Devlet Başvurusu İle Herkese 1000 TL Verilecek Başvuru Yapamayanlara 2. Fırsat Verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özel Durumlar Daha Farklı Değerlendirilecek

En son getirilen yenilikle başvurular E Devletten yapıldığı gibi başvuru sonuçları ve takip aşaması da E Devletten yapılabilecek. Ödeme başvuruları onaylanan vatandaşlar PTT üzerinden ödeme alabilecek. Yardımlar nakdi olarak yapılacağı için vatandaş kendi ihtiyacını kendisi halletmiş olacak. Bu bağlamda kısıtlamaya gidilmeyecek ve dönüşlere göre başka destek paketleri devreye konabilecek. Başvurular içinse belli koşullara uyulması gerekecek. Özellikle haneye giren gelir kişi başı 701 TL ise bu vatandaşların başvuruları ivedilikle kabul edilecek. Belli yaş aralıklarında çocukları olan ailelere de bu kapsama dahil edilecek.

Ayrıca yaşanan evde bir sorun varsa veya gıda, yakacak gibi konular da vatandaş yoğun sıkıntı yaşıyorsa devlet destekleri buralara kaydırılacak. Duyurunun yapılmasının ardından aynı kanallarla başka taleplerle oluşturulabilecek. Başvurusu onaylanan vatandaşların ödeme planları da hazırlandı. PTT önünde kalabalık olunmaması adına TC kimlik numaraları ile sırayla ödemeler gerçekleştirilecek. TC kimlik numarasının son hanesi 0 olanlar pazartesi, son hanesi 2 olan Salı, son hanesi 4 olan Çarşamba, son hanesi 6 olan Perşembe, son hanesi 8 olan ise Cuma günü ödemelerini alabilecek. Ancak bu tarihlerde müsait olmayan vatandaşlar hafta sonu alabilecek. Ödemelerin geneli değerlendirilip pandeminin sonuna kadar ödemelerin devam etmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP