DOLAR

32,4931

0.24%
EURO

34,6048

0.3%
ALTIN(gr)

2.476,84

-0,24%
BİST 100

%
E-Devlet Üzerinden İcra Dosyası Sorgulaması Nasıl Yapılır? (Hakkımda İcra Var Mı?)
  • Finans 365
  • Gündem
  • E-Devlet Üzerinden İcra Dosyası Sorgulaması Nasıl Yapılır? (Hakkımda İcra Var Mı?)

E-Devlet Üzerinden İcra Dosyası Sorgulaması Nasıl Yapılır? (Hakkımda İcra Var Mı?)

E-devlet üzerinden icra dosyanızı nasıl sorgulayabileceğinizi, hakkınızda icra işlemi olup olmadığını nasıl öğrenebileceğinizi yazımızdan inceleyebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
E-Devlet Üzerinden İcra Dosyası Sorgulaması Nasıl Yapılır? (Hakkımda İcra Var Mı?)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

E-Devlet üzerinden icra dosyası sorgulama yapılabilmektedir. E-Devlet uygulamalarıyla vatandaşlara daha hızlı ve kolay hizmet sunulmaya çalışılan sistemde artık icra dosyalarının takibi de yapılabilmektedir.

E-Devlet Hizmetleri ve İcra Dosyası Sorgulama

Bilgi toplumu çağında artık her bilginin kolaylıkla erişilebildiği online hizmetler, devletlerin de ağır işleyen bürokrasi sistemine çözüm olarak kullandığı bir yöntem olmuştur. Bu sayede geliştirilen ve kullanımı yaygınlaşan E-Devlet kapısı uygulamalarıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da birçok konuda devlet kurumları ve özel kamu kurumları ile etkileşime geçebiliyor ve etkili, hızlı ve güvenilir bir şekilde devlet hizmetlerinden yararlanabiliyor.

Her geçen gün sunduğu hizmetleri genişleten E-Devlet kapısı mobil uygulamalardan ve web sitesinden ulaşılabiliyor. Adalet Bakanlığı’nın Bilgi İşlem Projesi olan UYAP hizmetleri kapsamında artık icra sorgulama E Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu hizmetle hakkında icra dosyası başlatılmış kişiler dosya sorgulama işlemi yaparak icra takibini kolaylıkla E-Devlet üzerinden yapabiliyorlar.

E-Devlet Erişimi ve İcra Dosyası Sorgulama İşlemi Adımları

E-Devlet Kapısına resmi internet sitesinden ve Android ya da iOS mobil uygulamalarından erişim sağlanabilmektedir. E-Devlet’e giriş sağlayabilmek için öncelikle E-Devlet şifresi gerekmektedir. E-Devlet şifresi ise ilk defa alacaklar için PTT şubelerinden temin edilebilmektedir.

PTT şubelerinden edinilen E-Devlet şifresiyle resmî web site ya da mobil uygulama üzerinden Türkiye Cumhuriyeti vatandaş kimlik numarası ve şifre yazılarak giriş yapılabilmektedir.

Giriş yaptıktan sonra izlenecek adımlar ise şöyledir:

  • İki şekilde İcra Dosya Sorgulamaya ulaşılabilmektedir.
  • Birinci yöntem web sitede açılan sayfanın ortasında yer alan arama butonuna ‘icra dosyası sorgulama’ yazarak direkt olarak ilgili sayfaya erişim sağlanabiliyor.
  • İkinci yöntemde ise; web sitenin ana sayfasında arama butonunun altında yer alan ‘e-hizmetler’ başlıklı sekme açılarak çıkan seçeneklerden ‘Adalet’ bölümü seçilir.
  • Adalet Bakanlığı’nın sunduğu tüm online UYAP hizmetlerinin açıldığı sayfada ‘İcra Dosyası Sorgulama’ linki tıklanarak istenen sayfaya erişilebilir.

İcra dosyası sorgulama hizmeti ile hakkında icra dosyası açılmış kişilerin dosyalarının listesi otomatik olarak karşılarına çıkacaktır. Hakkında herhangi bir dosya olmayanlar ile ilgili açılmış herhangi bir dava kaydı olmadığına dair uyarı yazısı çıkacaktır.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP