DOLAR

32,3873

0.19%
EURO

35,0643

-0.07%
ALTIN(gr)

2.325,36

0,27%
BİST 100

%
E Devlet Yeni Bir Başvuruyu Daha Açtı Herkese Ödeme Yapılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • E Devlet Yeni Bir Başvuruyu Daha Açtı Herkese Ödeme Yapılacak

E Devlet Yeni Bir Başvuruyu Daha Açtı Herkese Ödeme Yapılacak

Yapılan açıklamaya göre E Devlette yeni bir başvuru formu yayınladır Detaylar da açıklandı. Pandemi milyonlarca ailenin maddi olarak belini büktü ve bükmeye devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:01
E Devlet Yeni Bir Başvuruyu Daha Açtı Herkese Ödeme Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşsiz kalan vatandaşların ayısında gün geçtikçe inanılmaz bir artış oluyor. Devlet bu artışı ş-çeşitli şekillerde engellemeye engellemediği durumlarda ise maddi destek vererek bertaraf etmeye çalışıyor. Yeni yapılacak ödeme sayesinde vatandaşlar 3 ay boyuncu maddi olarak rahat bir nefes alacak. 1000 TL ödenecek olup bu ödeme 3 ay boyunca devam edecek. 3 ay kalıcı bir süre olarak zikredilmedi. Pandeminin ilerleyen dönemlerinde durumu bu süreyi uzatmaya yetecek. Ancak kısaltmayacak çünkü gizliden de olsa işten çıkarmaklar ve vatandaşlardaki maddi külfet hala devam ediyor. Ödeme almak için belli kurallara uyulması gerekiyor. Bu kuralara uyan vatandaşlara ödemeleri yapılacak.

Tek Kişi Başvuru Yapacak

Ödeme yapılmasının ilk koşulu eve giren gelirin asgari ücretin üçte biri olması olarak açıklandı. Kişi başı 700 TL’ye denk gelen bu tutar günlük hayatta vatandaşların mağdur edecek de bir tutar. Alım gücünün inanılma şekilde arttığın bu dönemde aylık 700 TL bir kişiye yetemeyecek. Ek iş arayışlarına giren vatandaşlar ise şu sıra eli boş dönüyor. Bir diğer şart ise başvuru yapacak olan kişinin 18 yaşında büyük olması. Hane adına yapılan başvurular da illa babanın ya da annenin başvuru yapması beklenmeyecek. 18 yaşını geçen her vatandaş ailesi adına başvuru yapabilecek. Ödemelerin Ziraat Bankası üstünden gerçekleştirilmesi bekleniyor. Başvuruların olumu sonuçlanmasının ardından sadece kimlik kartıyla parayı alabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP