DOLAR

32,3785

0.16%
EURO

35,1844

-0.02%
ALTIN(gr)

2.325,02

0,26%
BİST 100

%
E-Ticaret ve Lojistikte Salgın Sonrası Dönem! E-PttAVM Tekrar Dünya Turunda!
  • Finans 365
  • Gündem
  • E-Ticaret ve Lojistikte Salgın Sonrası Dönem! E-PttAVM Tekrar Dünya Turunda!

E-Ticaret ve Lojistikte Salgın Sonrası Dönem! E-PttAVM Tekrar Dünya Turunda!

E-PttAVM, yeniden e-ticarete başlıyor. Salgın sonrası e-ticaret ve lojistik yeniden başlıyor! E-PttAVM, Türk ürünlerini dağıtmak için tekrar Dünya turuna çıkıyor. E-PttAVM genel müdürü ve Elektronik Ticaret İşletmeciliği Derneği başkan yardımcısı Hakan Çevikoğlu e-ticaret değerlendirmelerini yaptı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:46
E-Ticaret ve Lojistikte Salgın Sonrası Dönem! E-PttAVM Tekrar Dünya Turunda!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Pazarına Odaklanmak Gerekli

Çevikoğlu, Türkiye’nin e-ticarete açılışını, bu yöntemin kullanım alanlarını değerlendirdi. Türkiye vatandaşının e-ticaretle kaynaşmasını market alışverişi ile örneklendiren Çevikoğlu;

“Dünya’da satılan her dört e-ticaret ürününden bir tanesi e-ihracat ürünü. Bu demek oluyor ki satılan dört üründen bir tanesi yabancı ülkede satılır hale gelmiş. 4 trilyon dolarlara ulaşmış bir pazardan bahsediyoruz. Türkiye pazarı büyük evet ama dışarıda çok daha büyük bir potansiyel bulunmakta. Oraya konsantre olmamız lazım.” açıklamalarında bulundu.

İstanbul Merkez Olacak!

Salgın dönemi sonrasında tedarik zincirlerinin yeniden düzenlendiğini belirten Çevikoğlu, İstanbul’un e- ticaret hususunda, yakın bölgelere kilit bir pozisyonda olduğunu ve bu sebeple İstanbul’un e-ticaret alanında merkez olarak kullanılabileceğini belirtti. Hem yerel alıcılar hem müşteriler yöntemlerin çeşitliliği ve hızına önem vermeye başladı. Bu durum Türkiye’yi ve Türk ürünlerini, Avrupa, Ortadoğu, Rusya ve Kuzey Afrika’nın e-ihracat pazarlarında öne çıkarmaya başladı. Bu e-ihracat yapılan ülkeler arasına Amerika Birleşik Devletleri’nin de girmeye başlamış olduğunu belirten Çevikoğlu, Çin ile yaşanan gelişmeler sonrası bu durumun daha da ön plana çıktığı açıklamasında bulundu.

Dünya Pazarlarında Türkiye!

“E- ticaret önemli bir e-ihracat alanı. Bunun altını çizerek belirtmek istiyorum. E-ticaret yapımına Türkiye’de yeterli miktarda yapılmaya başlandı. Bu sebeple Dünya pazarında yer alamaya hemen başlamamız lazım. Geçmişte kaçırdığımız fırsatları bugünde kaçırmamamız lazım. Bu kapsamda bizler PTT olarak, hem e-PttAVM olarak dijital platformlarımızda, operasyonel hizmetlerimizde, KOBİ’lerimizin işini kolaylaştıracağız ve her pazarın erişilebilir olmasını sağlayacağız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP