DOLAR

32,3221

0.2%
EURO

35,0608

-0.22%
ALTIN(gr)

2.308,45

1,37%
BİST 100

%
Ek Ödeme Yapana 20 Yıl Erken Emeklilik Müjdesi!

Ek Ödeme Yapana 20 Yıl Erken Emeklilik Müjdesi!

Zor iş şartları altında veya riskli iş kollarında çalışmalarını sürdürenler için yeni uygulamalar hayata geçirildi. Bununla birlikte getirilen hizmet zammı ile ilgili ayrınlar devam ediyor. Ağır işte çalışan, santral ve sanayiler de çalışır durumda olan vatandaşlar için farklı haklar tanımlanabiliyor. Bunlardan birisi ise fiili hizmet zammı olarak karşımıza çıkıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
Ek Ödeme Yapana 20 Yıl Erken Emeklilik Müjdesi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fiili Hizmet Süresi Zammı Nedir?

Fiili hizmet zammı ağır işte çalışan vatandaşlar için emekliliği sağlamakla yükümlü ek prim olarak adlandırılır. Ağır işte çalışan vatandaşların iş güvenliği sağlandığı halde bazı aksi durumlar sebebi ile kazalarla karşılaşılabiliyor. Bu kazalar sonucu kalıcı hasar oluşması durumunda mağdur bırakılmadan kurumlar tarafından hizmet sunuluyor. Vatandaşlarda erken emeklilik taleplerini bildiriyorlar. Bu kapsamda risk derecesi ve tehlike grubu bağlamına göre her yıl belirli oranlarda vatandaşlara prim ödemeleri yapılmaktadır.

Fiili Hizmet Zammının Avantajları

Özellikle sigortalı inşaat işçilerine tanınan bu fırsatlar işçilerin yüzünü güldürüyor. Meslek grupları için 60 90 ve 180 oranlarında olacak şekilde ek prim ödemelerini kapsıyor. Fiilini hizmet uygulamalarına dâhil olan işçiler ağır işlerde çalıştıkları için diğer meslek gruplarından farklı olarak daha erken emekli olma fırsatına sahip oluyorlar. Kişinin 60, 90 ve 180 gün prim haklarının sahip olduğunu yaptığı iş derecesine göre değerlendiriliyor.

Sağladığı Ekstra Avantajlar

Bu şekilde çalışan işçiler işe olan yatkınlarından ödün vermemiş oluyorlar. Buna yönelik olarak fiili zammı için gerekli olan süre 360 günü tamamlarken izin günleri, resmi tatil ve hastalık durumlarında ilgili mesleğin çalışma durumunun olması şartı bulunmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan insanlara bu olanaklar yüksek avantaj sunmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP