Ek Ödemeler Yapıldı! 5 Milyon Kişiye 355 TL Devlet Desteği!

Ek Ödemeler Yapıldı! 5 Milyon Kişiye 355 TL Devlet Desteği!

5 milyon emeklinin beklediği 355 TL intibak ödemesi nedir? Uzun süredir beklenen ek ödemeler çıkarılan yeni yasayla ne zaman ödenecek? Yeni düzenlemelere nelerdir, kimler bu ödemeleri almaya hak kazandı? Emeklilerin maaşları ile güncel haberler sürekli gelmeye devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:01
Ek Ödemeler Yapıldı! 5 Milyon Kişiye 355 TL Devlet Desteği!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca emekli kişi tarafından uzun zamandır ödenmesi beklenen intibak zammı için mecliste görüşmeler yapılıyordu. 2000 yılından sonraki yıllarda çalışmaya başlayıp emekli olmak için sıra bekleyen vatandaşlar bu tarihten daha önce emekli olan kişiler gibi maaşlarında iyileştirme yapılmasını talep ediyordu. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren detaylar açıklanmaya devam ediyor.

İntibak Zammı Nedir? Kimler Bu Haklardan Yararlanabilir?

İntibak zammı düzenleme yasası kabul edildiği takdirde maaşlarda en son durumun ne olacağı ve bu yasanın kimleri kapsayacağı ile ilgili çok fazla görüş ortaya atılmıştı. İntibak zammı ile birlikte en düşük emekli maaşları ile ilgili merak edilenler arttıkça sorulara cevaplar gelmeye başladı. Kurumlar arası farklılıktan kaynaklanan maaşlarda ortaya çıkan farkların ortadan kalkması için aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından yeni düzenlemeler geleceği bilgisi paylaşıldı. Böylece 5 milyon vatandaşın beklediği destek 2020’nin son aylarında ödenmeye başlanacak. Şayet beklenen ödeme kısa sürede hayata geçebilirse her kesimden emekli vatandaşların maaşlarında ortaya çıkan farklarda kapanıp eşitlik sağlanacak. Emekli kişileriçin yapılacak olan düzenlemeler de yakın tarih de SSK, Bağkur ve emekli sandığı gibi farklı bölümlerden ile emekli olmaya hak kazanan herkesi tek bir çatı altında toplayacak. Böylece arada eşitsizlik giderilip herkese adil bir yöntem uygulanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP