DOLAR

32,5034

0.28%
EURO

34,5869

0.24%
ALTIN(gr)

2.489,99

0,29%
BİST 100

%
Ek Ödemelerin Değişmesiyle Emekliler Şaşkınlığa Uğruyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Ek Ödemelerin Değişmesiyle Emekliler Şaşkınlığa Uğruyor

Ek Ödemelerin Değişmesiyle Emekliler Şaşkınlığa Uğruyor

Emeklilere verilmesi beklenen ek ödemelerde değişikliğe gidildi. Ek ödemelerin ne zaman verileceğine dair bir bilgilendirme yapılmazken işlemlerin hızlı şekilde halledildiği bilgisi geliyor. Türkiye Emekliler Derneği bu konunun takipçisi gibi gözüküyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:56
Ek Ödemelerin Değişmesiyle Emekliler Şaşkınlığa Uğruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Emekliler Derneği’nin talebiyle hayata geçirilmeye çalışılan ek ödemeleri emekliler büyük bir heyecanla bekliyor. İlgili merciler tarafından hızlı şekilde sonuca ulaştırılmaya çalışıldığı edinilen bilgiler arasında. Zam üstüne zam yapılmasından ziyade net maaşın yanında ek ödeme talebi tüm emeklilerin dilinde. Mevcut ödemeler şu anki maaşlarının %4’ünü oluştururken yeni taleple bu oranın %8’e çıkması isteniyor. Eğer yeni düzenleme yasalaşırsa emekli maaşlarının bir kısmı şu anki değerinin iki katı olacak. Ek ödeme fırsatından sadece SSK ve BağKur emeklileri yararlanmaktadır. Diğer kurumların bu fırsattan yararlanmadığı açıklanan bilgiler arasında. Teklifin kabul edilmesiyle beraber 255 TL olan ödemeler 382 TL olarak revize edilecek.

Ek Ödemeyi Herkes Alamıyor

Herkesin ek ödemeden faydalanmadığı önceden ifade edilmişti. Buna göre, 4A,4B,4C emeklileri bu haktan yararlanabilecek. Sınıfsal olarak ifade edildiğinde tarım işçileri, şeref aylığı alanlar, 65 yaş aylığı alanlar, terör mağduru kişiler, sosyal yardımlaşmadan yardım alan kişiler bu ödemeden yararlanabilir. Yapılan açıklamaya göre ek ödeme hesabı mevcut maaşın ¼ ‘nin bulunması suretiyle hesaplanmaktadır. Ek ödemeler bu tekliften bağımsız olarak yılda iki kere artmaktadır. Bu artışın sebebi emekli maaşlarına yapılan zamlardandır. Ek ödemeler ile beraber birçok emekli daha fazla para alabilecek. Pandemiden dolayı azalan iş yükü, artan işsizlik üzerine bu ek ödemenin herkese iyi geleceği umuluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP