DOLAR

32,5827

0.32%
EURO

34,8190

0.18%
ALTIN(gr)

2.510,75

1,07%
BİST 100

%
Ekonomi Dünyası Dolar İçin Eylül Tahminlerini Açıklıyor!
  • Finans 365
  • Finans
  • Ekonomi Dünyası Dolar İçin Eylül Tahminlerini Açıklıyor!

Ekonomi Dünyası Dolar İçin Eylül Tahminlerini Açıklıyor!

Eylül ayına yaklaştığımız bu günlerde piyasaların ateşi düşmek bilmiyor. Okula dönüş olarak beklenilen bu ay içinde harcamalar hız kazanırken döviz piyasası hareketliliğini koruyor. Peki piyasada son durum ne?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Ekonomi Dünyası Dolar İçin Eylül Tahminlerini Açıklıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Euro 10 Lirayı Geçer mi?

Eylül ayına yaklaştığımız bu günlerde piyasaların ateşi düşmek bilmiyor. Okula dönüş olarak beklenilen bu ay içinde harcamalar hız kazanırken döviz piyasası hareketliliğini koruyor. Döviz tahminlerin üzerine çıkarsa neler yaşayabiliriz? Eylül sonu dolar beklentisi 8,50 TL olarak telaffuz ediliyor.

Yurtdışı kaynaklı bankaların tahminleri doğrultusunda Türkiye’de TL’ nin değer kaybı hızla devam edecek. Şu anda gözüken düşme eğiliminin Eylül ayında sert yükselişlere gebe olduğu belirtiliyor. Tahmin verilmesi istenen yetkililer doların 8.50 , euronun 10,50 TL’yi görebileceğini ileri sürüyor.

Türk Lirası’nın bir süredir dolara karşı istikrarlı durumdan çıkıp sert bir düşme yaşaması, uluslar arası arenada konuşulan bir konu halini aldı. Akdeniz’de yaşanan gerginliğin bu düşüşü tetiklediği varsayılıyor. Doğu Akdeniz’de yaşananlar ve Yunanistan’ın da doğalgaz aramalarını başlatacağı yönündeki duyurusu bölge ekonomisini hareketlendirdi. Bankacılık sektörünün kısmi sermaye kontrolleri ile ne yaparsa yapsın paranın değer kaybı eğilimi tersine dönüşemeyecek. Müdahale yaklaşımları döviz kurlarını sabit yetmek için etkili bir yöntem değildir. Şimdiye kadar herhangi bir başarısı görülmediği gibi, dövizi yükselme eğrisine yöneltmiştir. Türk lirasının döviz karşısında değer kaybetmesi devalüasyon anlamı taşısa da bu uzmanlar tarafından dile getirilmiyor. Şimdilik hafif fren etkileri ile düşüşü sağlanan döviz kurlarının Eylül ayında çıkış istikametinde devam ederse hükümetin ne yapacağı merakla bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP