DOLAR

32,3966

0.22%
EURO

35,1253

-0.03%
ALTIN(gr)

2.300,87

1,04%
BİST 100

%
3 Milyon TL Vurgun Yaptılar

3 Milyon TL Vurgun Yaptılar

İstanbul'da bulunan POS cihazları içerisinde yükledikleri kopyalama yazılımı ve Papağan adındaki kopyalama aparatı ile tam 3 milyon TL vurgun yaptılar. İçlerinde kart dolandırıcılığından 8 vukuatı bulunan çete lideri ile birlikte 18 kişilik dolandırıcı çete yapmış oldukları vurgunun ardından sonunda çökertildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
3 Milyon TL Vurgun Yaptılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çete lideri olarak bilinen Doğan K. ve yanında bulunan ve yine çetede bulunan 2 kişi kaçmış oldukları Endonezya’da yakalandı. Çetenin çökertilmesinin ardından ele geçirilen ve çeteye ait olduğu bilinen elektronik aletlerden dijital içerikli olanlar ve bilgisayarların incelemelerinin tamamlanmasından sonra çete tarafından yapılan vurgunun net miktarı belirlenebilecek.

Bilgi Dışında Para Çekilmesi

Banka müşterilerinin kendi hesaplarından haberleri haricinde para çekildiğini farketmeleri üzerine başvurdukları savcılıkta siber suçlarla mücadele ekipleri bir inceleme başlatmıştı. Siber suçlarla mücadele ekipleri tarafından yapılan incelemelerde belirlendiği üzere kopyalama sistemleri ile çoğaltılan kartlar aracılığında akaryakıt, restoran, evlere servis gibi hizmetlerde işlemler yapıldığı ve kartların kopyalandığı belirlendi.

18 kişilik çetenin kurmuş olduğu tuzakta ödeme işlemi sırasında avuç içinde bulunan Papağan adındaki kopyalama aparatı ve motorlu kureyelere verdikleri kopyalama yapabilen POS cihazları ile birlikte anlaşma yaptıkları akaryakıt veya restoran gibi yerlerde müşterilerin kart bilgileri önce kopyalandı. Ardından kopyalanan kart bilgileri aynı bilgilere sahip başka bir kart ile ATM’lerden paralar çekildi. Çete yaklaşık olarak bin kişinin hesabından bu şekilde para çekmiş ve incelenen elektronik cihazlar sonucunda toplamda ele geçirdikleri 3 milyon TL’nin artacağı tahmin ediliyor.

Çetenin Ardında Onlarca Dijital Suç Delili Bulundu

Çete ekibinin ardından 6 adet Papağan adındaki kopyalama aparatı, 28 POS cihazı çok sayıda telefon, hard disk, ATM güvenlik kamera düzeneği, sim kart, bilgisayar, flaş bellek inceleme altına alındı. Bunların harcinde gözaltına alınan kişilerin ifadelerine göre her yaptıkları kopyalama işlemi başına önceden anlaşılan garson, kasiyer ve motorlu kuryelere 500 TL verildiği belirlendi.

Çete başı Doğan K.’nın ve yanındaki iki kişinin yakalanması için Endonezya’da olduğu belirlenenince Türk yetkililer ile irtibata geçilerek tutuklama yapıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP