DOLAR

32,5090

0.29%
EURO

34,5992

0.26%
ALTIN(gr)

2.493,70

0,44%
BİST 100

%
Almanya bankaları faiz testi ile test edecek

Almanya bankaları faiz testi ile test edecek

Almanya Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BaFin) ve Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) stres testi yapacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
Almanya bankaları faiz testi ile test edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BaFin) ve Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), ülkedeki finansal kurumlara olası faiz artışı durumunda nasıl davranacak ve neler olacağını görmek için stres testi yapacak.

Banka tarafından yapılacak olan stres testi kalıcı bir zarar vermeyecek ve stres testi uygulaması gelecekte faiz artışlarına karşı finans kurumları tarafından alınması gereken önlemlerin neler olduğunu önceden belirtecek.

Almanya Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BaFin) ve Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) tarafından düzenlenecek stres testi Almanya’nın olası ekonomik krizde nasıl davranacak olduğunu, olası ekonomik krizde kurumların neler yapabilecek olduğunu göz önünde bulundurmalarına fayda sağlayacak.

Trilyonlarca dolarlık Alman ekonomisi bugün dünyanın en sağlam ekonomilerinden birisi olarak görülüyor ve sanayi üretimi hiç durmadan artarak devam ediyor. Ülke cari fazla veren ülkeler sıralamasında AB içerisinde ilk sırayı alırken Fransa’ya göre daha iyi olan ekonomisi ile dikkat çekiyor.

Almanya’da halkın ekonomik sorunlar yaşamadığı, enflasyon sorunu olmadığı ve refah seviyesinin oldukça iyi olduğu biliniyor.

Almanya’da Merkel yönetiminden sonra halkın ekonomisinin çok fazla arttığı ve Merkel’in görevinde kalmasını istedikleri belirtiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP