DOLAR

32,3775

0.16%
EURO

35,0852

-0.1%
ALTIN(gr)

2.324,24

0,22%
BİST 100

%
Altın Fiyatları Rekor Tazeledi

Altın Fiyatları Rekor Tazeledi

Dolar kurunda yaşanan önlenemez yükseliş altın fiyatlarını pompalamaya devam ediyor. Yükselen altın fiyatları yeni bir rekor daha kırdı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
Altın Fiyatları Rekor Tazeledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altının Gram Fiyatı Tarihi Zirveye Çıktı

Gram altın fiyatı bugün İstanbul Kapalıçarşı’da 188,60 lira seviyesini görerek tüm zamanların rekorunu kırmış oldu. Önceki kapanış fiyatı ile kıyaslandığında yüzde 0,9 oranında bir yükseliş kaydeden gram altın fiyatı 186,7 liralık rekorun ardından bugün yeni bir rekor kırarak 188,60 lira sınırını aşmayı başardı.

Altın Fiyatları Neden Yükseliyor?

Altın fiyatlarındaki en büyük yükseliş nedeni olarak dolar kurunun yükselmesi ve petrol fiyatlarının rekor kırması gösteriliyor. Buna ek olarak yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri altına yönelmeleri ve Hindistan’da başlayan düğün mevsimi ile altına olan talebin artması da altın fiyatlarının yükselmesine neden oluyor.

Altında Yükseliş Devam Edecek Mi?

Altın fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü seyir grafiğini değerlendiren uzmanlar ise altının gram fiyatı için bu hafta içerisinde yeni bir rekor denemesi gelebileceğini belirtiyorlar. Ancak altın fiyatları Çin ile Amerika arasında yaşanan ekonomik savaş geriliminin azalması nedeni ile bir miktar gevşeşebileceğide dile getiriliyor. Hafta sonuna kadar altının gram fiyatının 190 lira sınırını tes etmesi bekleniyor. Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP