DOLAR

32,3876

0.19%
EURO

34,9986

-0.23%
ALTIN(gr)

2.324,78

0,24%
BİST 100

%
Amazon Piyasa Değeri En Yüksek İkinci Şirket Konumuna Geldi
  • Finans 365
  • Finans
  • Amazon Piyasa Değeri En Yüksek İkinci Şirket Konumuna Geldi

Amazon Piyasa Değeri En Yüksek İkinci Şirket Konumuna Geldi

Son yıllarda popülerliği ve popülerliği ile beraber kazancı da büyük bir hızla artan e–ticaret şirketi Amazon, dünyanın piyasa değeri en fazla olan ikinci şirketi konumuna geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:41
Amazon Piyasa Değeri En Yüksek İkinci Şirket Konumuna Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Google firmasının ana kuruluşu olan Alphabet’i geçen Amazon, böylelikle en yüksek piyasa değerine sahip olan ikinci şirket olmuş oldu.

768 Milyar Dolar

Amazon’un New York borsasındaki hisseleri, bugün itibari ile yüzde 2,7 oranında bir artış sağladı. New York borsasının kapanış saati itibari ile ise Amazon’un piyasa değeri 768 milyar doları buldu. Bununla beraber, Google firmasının ana kuruluşu konumundaki Alphabet ise New York borsalarında yüzde 0,4’lük bir gerileme yaşadı ve yaşadığı bu gerilemenin ardından toplam piyasa değeri 761 milyar dolar olmuş oldu. Böylelikle e-ticaret şirketi Amazon, Alphabet’i geride bıraktı ve piyasa değeri bazında dünyanın en büyük ikinci kuruluşu olmuş oldu. Piyasa değeri bazında dünyanın bir numarası konumu ise, 889 milyar dolarlık bir değer ile Amerikalı Apple’a ait. Apple, bu değer miktarı ile dünyanın en çok değere sahip olan şirketi konumunda.

Dünyanın En Zengin İnsanı

E-ticaretin sektör lideri konumundaki Amazon’un hem kurucusu olan, hem de üst yöneticisi (CEO) konumundaki Jeff Bezos, Amazon şirketinin en yüksek ikinci piyasa değerine sahip şirket konumuna gelmesi ile servetine servet kattı. Amazon şirketinin hisselerinin yaklaşık olarak yüzde 17’lik bir kısmının sahibi olan ve en son yaşanan yükseliş ile servetinde 3,3 milyar dolarlık bir artış daha yaşanan Jeff Bezos’un toplam serveti ise 131,1 milyar dolar değerinde. Forbes tarafından hazırlanan ‘’Gerçek Zamanlı Dünyanın Milyarderleri Listesi’’ tarafından sağlanan bilgiye göre serveti 131,1 milyar dolar olan Jeff Bezos, dünyanın en zengin insanı konumunda.

Dünyanın En Değerli Markası

Dünya çapındaki uluslararası markaları değerlendiren bir kuruluş olan Brand Finance’ın, 2018 Şubat ayının başında yayımladığı rapora göre, Amazon, dünyanın en değerli markası konumunda. 151 milyar dolarlık bir değere sahip olan ve e-ticaret sektörünün mega devi konumunda olan Amazon, böylelikle Brand Finance’ın ‘’Dünyanın En Değerli 500 Markası’’ raporunda ilk sırayı almış oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP