DOLAR

32,5019

0.27%
EURO

34,5916

0.24%
ALTIN(gr)

2.476,68

-0,25%
BİST 100

%
Amerikalı Gen Şirketini Novartis Satın Alıyor

Amerikalı Gen Şirketini Novartis Satın Alıyor

Amerika'da bulunan Avexis isimli gen terapisi alanında çalışan şirket İsviçre'nin büyük ilaç üretici firması ve herkesin çok iyi bildiği Novartis tarafından satın alınıyor. Satış için Avexis ve Novartis firmalarının her ikisinden de yapılan açıklamalara göre satış işlemleri için peşin para kullanılacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
Amerikalı Gen Şirketini Novartis Satın Alıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şirketlerin Yönetim Kurulları Satış İşlemini Onayladı

Novartis yapmış olduğu açıklamalar sonucunda hissenin başına 218 dolar olacak şekilde ilaç şirketini peşin ödeyerek 8,7 milyar dolarlık bir tutar karşılığı Amerikalı şirket Avexis’i satın alacağını bildirdi. Satın almayı gerkleştirmek için yapılan görüşmeler sonucunda şirketin yönetim kurulları satış işlemini onayladılar. İki firma arasında yapılan anlaşmanın 2018 yılının ortalarına kadar uygulamaya da geçeceği düşünülüyor. Novartis 2018 yılının başlarında Fransız kökenli bir başka firmayı da 3,9 milyar dolara nakit olarak satın almıştı. Novartis’in satın aldığı Fransız firmanın adı ise Advanced Accelerator Applications (AAA) diye geçiyor. Novartis o firmayı da nakit olarak satın almıştı.

Novartis CEO’su Açıkladı, Farklı Faaliyet Alanlarına Yönelim Var

Novartis sahibi olduğu ortaklıklara dair hisselerin 13 milyar dolar karşılığında GSK’ya geçtiğimiz mart ayında satmıştı. Novartis hakkında Financial Times’ta yapılan haberlerde yer almıştı. Gazetede yer alan haberlere göre dev ilaç firması olarak şirketin farklı faaliyet konularına yönleneceği bilgisi Vas Narasimhan yani Novartis CEO’su tarafından verilmişti.

Alcon Şimdilik Bünyede Kalmaya Devam Ediyor

Farklı faaliyet alanlarına yönleneceği konusunda bilgi verilen Novartis tarafından çalışma performansı iyi olmadığı gerekçesi ile göz bakım birimi olan Alcon’u bünyesinden spin off ile ayıracağını belirtmişti ancak sonrasında yapılan açıklamalara göre Novartis bünyesinde bulunan göz bakım birimi Alcon’un spin off’u 2018 yılından sonrasına ertelenmişti. Novartis bünyesinde bulunan göz bakım birimi Alcon’un değeri ise 25 milyar doları bulunuyor.

Gen Terapi Firması Avexis

Novartis tarafından alınacak olan firma Avexis ise Gen terapisi yapan bir biyoteknoloji firması olarak geçiyor. İçerisinde nadir hastalıklar ve nörodejeneratif rahatsızlıklar alanında çalışmaların yürütüldüğüne dair bir intro ile karşılıyor. İçerisinde kendi patentlerinin ve araştırma çalışmalarının da yer aldığı bir bölme ile çalışmalarına hala devam eden bir şirket profili dikkatleri çekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP