DOLAR

32,5929

0.35%
EURO

34,8070

0.19%
ALTIN(gr)

2.499,05

0,60%
BİST 100

%
Antep Fıstığının Kilosu 122 Liraya Çıktı

Antep Fıstığının Kilosu 122 Liraya Çıktı

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım'ın son yaptığı açıklamada; Stokçuların ellerinde bulunan iç fıstığı satışa sürmedikleri için fiyatların 55 liradan 122 liraya kadar çıktığını belirtti. Yıldırım ayrıca stokçuların bu tutumuna müdahale edeceklerini belirtti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
Antep Fıstığının Kilosu 122 Liraya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım yaptığı açıklamada stokçulara seslendi. Stokçuların ellerinde bulunan iç fıstığı satışa çıkarmadıkları için vatandaşların baklava yiyemeyeceğini ifade eden Yıldırım, bu konuya acilen el atacaklarını ve aylar önce kilosu 55 Türk Lirası olan fıstığın şimdilerde 122 Türk Lirasına kadar çıktığını belirterek stokçuların bir an evvel ellerinde bulunan mahsulü satışa sunmaları gerektiğini ifade etti.

Mehmet Yıldırım yaptığı açıklamayla beraber önceki yıllarda fıstık fiyatlarında beklenilen rekolte olmadığını ancak kıtlık çekilmediğini iğer yandan fıstık stokcularının ellerindeki mahsullerin fiyatlarını kademeli olarak yükselltiğini belirtti. Vatandaşlarımızın daha çok baklava yapımnda kullandığı iç fıstığın kilogram fiyatının 2016 yılı hasatlarından sonra 55- 60 Türk Lirasına daha sonrada 122 Türk Lirasına kadar yükseldiğini ifade etti.

STOKCULAR ELLERİNDEKİ MAHSULLERİ SATIŞA SUNMALILAR

Yıldırım, geçen yıl istenilen miktarda olmadığına dikkat çektiği fıstığın bu sene aynı sorunla karşılaşılabileceğini düşündükleri için stokcuların ellerinde ki fıstığı satışa sunmadıklarını belirtti. Stokcuların bunu fırsat bilmesinden şikayetci olan Yıldırım, üreticilerin para kazanmasının zor olduğunu, köylünün çiftçinin geçimini sağlayamadığı ve tüm fıstık stoklarının karaborsacıların ellerinde olduğu için satışının yapılmadığını aktardı. Ayrıca ellerinde ki fıstık bittikten sonra stoklara daha çok özen gösterildiğini ifade eden Yıldırım, acilen bu fıstıkların satışa sunulması gerektiğini belirtti.

KARABORSACILARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Fıstık fiyatarındaki artışın baklava fiyatlarına yansımasıyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Mehmet Yıldırım; gelecek yıl bol, bol fıstık üretimi yapacakları ve fıstık fiyatlarında neredeyse yarıya kadar düşüş yaşayacaklarını ifade etti. Ancak karaborsacıların önüne geçilmezse bu fiyat yeniden artar ve halk yine mağdur olabilir cümlelerini kullandı.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP