DOLAR

32,5922

-0.01%
EURO

35,0071

0.46%
ALTIN(gr)

2.435,10

0,51%
BİST 100

%
Apple ve Qualcomm: Biz anlaştık

Apple ve Qualcomm: Biz anlaştık

Apple ve Qualcomm mahkeme dışında yapılan görüşmelerde anlaştıklarını ve bundan sonra bu konuda dava açmayacaklarını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
Apple ve Qualcomm: Biz anlaştık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple ve Qualcomm’dan yapılan açıklamada her iki şirketin yetkililerinin yaptıkları görüşmelerin ardından anlaştıkları ve bu anlaşma sonrasında cep telefonlarının internete bağlanmasında rol oynayan önemli çipin durumu hakkında birbirlerine bundan sonraki süreçte dava açmayacak olduklarını açıkladı.

Birbirlerine dava açmayacaklarını ilan eden Apple ve Qualcomm, zarar verici bu tavırdan vazgeçtiklerini ve milyarlarca doları bulabilecek dava dosyası masraflarını da bu sayede ödemelerine gerek kalmayacak olduğu açıklandı.

Apple, dünyanın en büyük ve en zengin teknoloji şirketlerinden birisi olan rakibine karşı mücadele etmiş ancak bu davada kazanan tarafın olmayacağı, Apple ve Qualcomm arasında kazanan taraf olmayacağından dolayı sadece her iki teknoloji devininde zarar edecek olduğu iddia edilmişti.

Apple’ın resmi olarak bu davalarda başarılı olduğu ancak zaman zaman rakiplerine karşı açılan davaları kaybettikleri biliniyor.

Avukatlık maliyetlerinin bu davalarda çok yüksek olduğu, Apple ve Qualcomm gibi teknoloji üreticisi ikilinin birbirlerine dava açmak yerine aralarnda uzlaşmasının en iyi anlaşma olduğu açıklandı.

Dava konularında uzman kimseler bu durumun her iki şirkete de yarar sağlayacak olduğunu aıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP