DOLAR

32,3828

0.19%
EURO

35,0626

-0.11%
ALTIN(gr)

2.325,73

0,28%
BİST 100

%
Asgari Ücret Görüşmelerinin Başlayacağı Tarih Belli Oldu
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücret Görüşmelerinin Başlayacağı Tarih Belli Oldu

Asgari Ücret Görüşmelerinin Başlayacağı Tarih Belli Oldu

Asgari ücret görüşmelerinin ne zaman başlayacağına dair detaylar belli. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun görüşmelere ne zaman başlayacağı açıklandı. Asgari ücrete dair yaşanan son dakika gelişmeleri.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:34
Asgari Ücret Görüşmelerinin Başlayacağı Tarih Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 milyon vatandaşı doğrudan etkileyecek olan asgari ücret görüşmelerinin ne zaman yapılacağı merak konusuydu. Aralık ayında gerçekleştirilecek olan görüşmeler öncesinde ise tam tarih açıklandı.

İşçi temsilcileri (Türk İş Konfederasyonu) ile İşveren temsilcisi (TESK) ve hükümet yetkililerinin katılacağı ve 2019 yılı asgari ücretin belirleneceği görüşmelerin 6 Aralık tarihinde yapılacağı açıklandı.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ 6 ARALIK TARİHİNDE

2019 yılında milyonlarca çalışanın maaşının belirleneceği asgari ücret görüşmeleri 6 Aralık tarihinde başlayacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından gerçekleştirilecek ilk görüşmede ise karar çıkması beklenmiyor. Komisyonun en az dört görüşme sonrası ortak bir payda da buluşması öngörülüyor. Bu sürecin ise Aralık ayı dolmadan tamamlanması hedefleniyor.

Komisyonda işçi, işveren ve devlet 5’şer üye ile temsil ediliyor. Komisyon, kararlarını oy çokluğu ile alıyor. Komisyonda işçileri TÜRK-İŞ, işverenleri ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor. Ayrıca bu yıl görüşmelere ilk defa asgari ücretli biri katılacak. Türk İş Başkanı Ergün Atalay tarafından açıklanan kararda bu vatandaşların asgari ücretle yaşama konusunda açıklamalarda bulunacakları bildirildi.

Asgari ücret için öngörülen tutar ise 2 bin TL. Türk İş Başkanı Ergün Atalay daha önceden yapmış olduğu açıklamalarında 2 bin TL rakamının Ocak ayı gelmeden maaşlara yansıtılmasını talep etmişti. Ayrıca gündeme gelen bir diğer öneri ise 2 bin TL artı enflasyon oranında zam.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP