DOLAR

32,4878

-0.02%
EURO

35,0128

-0.09%
ALTIN(gr)

2.438,53

0,13%
BİST 100

%
Avrupa Ekonomisi Küçülüyor

Avrupa Ekonomisi Küçülüyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bir otelde düzenlenen Çankırı Esnaf Buluşması toplantısına katıldı. Ekonomiye yönelik yaptığı açıklamalar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:36
Avrupa Ekonomisi Küçülüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bir otelde düzenlenen Çankırı Esnaf Buluşması toplantısına katıldı. Ekonomiye yönelik açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Pekcan “stratejik çalışmalar yapıp yol haritamızı belirliyoruz” ifadelerini kullandı.

Dünya Teknolojik Ve Ekonomik Dönüşüm Süreci İçerisinde!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan dünyanın teknolojik ve ekonomik dönüşüm içerisinde olduğunu dile getirerek, küresel ekonomi ve küresel yavaşlama eğiliminde son derece ciddi daralma olduğunu belirtti.

Ekonomide Büyüme Küçülme Oranları Ne Durumda?

Küresel ticaretin küresel ekonomiye oranı 2008’de yüzde 61’lerdeyken şuan yüzde 51’lere geriledi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye’de “bizim katma değerlerimizi değerlendirirken küresel ticaretin yüzde 3,7’ye düştüğünü, küresel büyümenin yüzde 4’den yüzde 3,5’e rezive edildiğini dikkate alıp bu yönde değerlendirelim” ifadelerini kullandı.

Avrupa ekonomisinde büyüme 2’den 1,6’ya revize edildi.

Almanya’daki büyüme 1,3’e revize edildi.

En büyük ihracat yapılan Almanya’nın Aralık 2018 ithalatının yüzde 4,7’ye, ikinci en büyük ihracat yapılan ülke olan İngiltere’nin Aralık 2018 ihracatının yüzde 4,2’ye düştü.

168 Milyar Dolarlık İhracat

Dünya ekonomisinde yaşanılanlara rağmen 2018’de 168 milyar dolarlık ihracatla cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdıklarını belirten Pekcan, “Daha da önemlisi ihracatın ithalatı karşılama oranını 2018’de yüzde 75’e çıkardık. 2019 yılının ilk iki ayında bu oran yüzde 87’ye çıktı. 2019’da bizim yeni stratejilerimizde, yeni projelerimizde hedefimiz sadece ihracatı artırmak değil ondan da önemlisi ihracatın ithalatı karşılama oranını arttırma yönünde olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bakan Pekcan “Türkiye’nin yüksek gelirli ülkeler ligine yükselmesinin yolu daha fazla ihracat, daha fazla katma değerli ihracattan geçiyor.” diyerek bu doğrultuda markalaşmaya, tasarıma ve teknolojiye daha fazla ağırlık verdiklerini, mevcut pazarlarda daha fazla rekabetçi olmak için gayret sarf ettiklerini anlattı.

En güncel haberlerden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP