DOLAR

32,5051

0.28%
EURO

34,6633

0.48%
ALTIN(gr)

2.476,45

-0,26%
BİST 100

%
Avrupalı Kadınlar Türk Çantası Kullanıyor

Avrupalı Kadınlar Türk Çantası Kullanıyor

Avrupalı kadınlar Türk yapımı çantalara yoğun ilgi gösteriyor. 2018 yılında ihracat rekoru kırıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
Avrupalı Kadınlar Türk Çantası Kullanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Avrupa Birliği başta olmak üzere çok farklı ülkelere çanta satışı gerçekleştiriyor. Çanta kemer cüzdan gibi ürünleri ihraç ediyor. 2018’den önceki yıla göre %13 artışla 215 milyon dolar daha fazla ihracat gerçekleştirdi. 2019 yılında da çanta kemer cüzdan gibi ürünlerin ihracat sayısının artması bekleniyor.

Türkiye 2017 yılında 190 milyon dolarlık saraciye ihracatı gerçekleştirdi. Türkiye’de üretilen çantalar özellikle Avrupalı kadınlar tarafından yoğun talep görüyor. Çanta Kemer cüzdan gibi ürünlerin başını elbette çantalar çekiyor. 37 milyon dolarla ihracat konusunda İtalya gelmiş geçmiş en fazla çanta gönderimi yapan Türkiye bu ülkeleri 19 milyonla Almanya ve 18 buçuk milyon dolar ile İngiltere izledi.

Gündoğdu “sadece Avrupa’ya yönelik değil Amerika piyasasında da ihracat rakamlarımızı yükseltmeye çalışıyoruz. saraciye denildiği zaman akla ilk çantanın geldiğini söyleyen Gündoğdu ayrıca Uzakdoğu araştırmalarımızda devam ediyor. Hem Amerika’ya hem de uzak doğuya yayılıp ihracat yapmak istiyoruz. Bu alanda sadece Avrupa ile sınırlı kalmak istemiyoruz. Ticaret Bakanlığı ile de zaman zaman vakit ayırıp bu pazarlar hakkında görüşmeler gerçekleştiriyoruz .”

Özellikle çantaların tasarımları konusunda üniversiteler ile sürekli işbirliği halinde olduklarını söyleyen Gündoğdu “Bu anlamda da her geçen gün kendimizi geliştirerek somut adımlar atıyoruz. Çanta cüzdan kemer gibi dekoratif ürünlerin üretiminde üniversiteler ile yapmış olduğumuz işbirlikleri sayesinde çok daha fazla ihracat gerçekleştiriyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP