DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Bakan Pekcan: İhracat Mart ayında rekor kırdı

Bakan Pekcan: İhracat Mart ayında rekor kırdı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Mart ayında önceki yılların Mart ayına göre rekor kırıldığını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
Bakan Pekcan: İhracat Mart ayında rekor kırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “GTS’ye göre martta ihracatımız yüzde 0,5 artışla 16 milyar 334 milyon dolar oldu. Bu, mart ayı ihracat rekorudur. 2019’un ilk çeyreğinde, tarihimizin en yüksek ihracat rakamı olan 44 milyar 567 milyon doları yakalamış bulunuyoruz.” dedi. Mart ayında rekor kırıldığı açıklamasını yapan Pekcan’ın açıklamasından hemen önceki gün ise enflasyon oranlarında beklenenden daha yüksek bir artış olduğu açıklanmıştı.

Türkiye ekonomisinde sorunlar olduğunu ve bu sorunları çözmek için 4.5 yıl kadar süreleri olduğunu balkon konuşmasında ”yapısal reformlar ile ekonomiyi düzelteceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’da daha önce defalarca olduğu gibi bir kez daha doğrulamıştı.

Halkın ekonomik olarak beklentilerine yanıt vermek gerektiği ile ilgili olarak henüz açıklama yapmayan yetkililer, 8 Nisan haftasında yeni ekonomik programın belli olacağını ve ekonomide nasıl kararlar alınacağına yönelik olarak bir takım açıklamalar yapılacak olduğunu açıklamışlardı.

Enflasyon oranlarının yükselmesi ile birlikte en çok zamlanan ürünler arasında bebek bezleri, özel ürünler, engelli ürünleri zamlanmış ve her kategoride birçok zam uygulanmıştı.

Cep telefonlarının fiyatı dolar nedeniyle büyük oranda yükselmiş ve telefon fiyatları 10.000 TL’yi geçmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP