DOLAR

32,5209

-0.09%
EURO

34,7993

-0.21%
ALTIN(gr)

2.420,77

-0,37%
BİST 100

%
Bakanlıktan “Ambalajlı Ürünlere Ücret Alınacak” İddialarına Açıklama
  • Finans 365
  • Finans
  • Bakanlıktan “Ambalajlı Ürünlere Ücret Alınacak” İddialarına Açıklama

Bakanlıktan “Ambalajlı Ürünlere Ücret Alınacak” İddialarına Açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ambalajlı ürünlere ücret alınacak" iddialarına açıklama yaptı. İşte o açıklama...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:05
Bakanlıktan “Ambalajlı Ürünlere Ücret Alınacak” İddialarına Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz gülerde ambalajlı ürünler için vatandaştan ücret alınacağı yönünde haberler çıktı. Bakanlık harekete geçti ve konu ile alakalı açıklama yaptı.

İddialar Asılsızdır!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapmış oldukları açıklamada “Bakanlığımız tarafından ambalajlı ürünler için vatandaştan ücret alınacağı yönündeki haberler kesinlikle doğru değildir” dedi.

Bakanlık açıklamasını yazılı bir şekilde ifade etti. Bugün bazı basın kuruluşlarında “geri kazanım katılım payı” ilgili haberlerin yer aldığı söylenildi. Geri Kazanım Katılım Payı uygulamasının 29 Kasım 2018’de TBMM’deki tüm siyasi partilerin mutabakatıyla kabul edildiği hatırlatılarak bu uygulamanın katılım payına tabi ürünleri piyasaya süren işletmeleri ilgilendiren bir uygulama olduğu dile getirdi. Ambalajlı ürünler için vatandaştan ücret alınacağı yönündeki haberlerin doğru olmadığı bildirilen açıklamada, vatandaştan herhangi bir ücret alınmasının asla söz konusu olmadığı kaydedildi.

Açıklamada, 2005’ten beri ambalaj atıkları ile beraber aynı zamanda akü, pil, lastik, madeni yağlar, elektronik eşya gibi özel atıkların yönetimi konusunda Bakanlığın yetkilendirdiği kuruluşların faaliyet gösterdiği yazılı açıklama da şu sözlerle ifade edildi.

“Bakanlığımızca yapılan tüm iyileştirme çalışmalarına rağmen bugüne kadar atık toplanmasında hedeflenen artış sağlanamamıştır. Bu nedenle, çevrenin korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik düzenlemelerin yer aldığı Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 10 Aralık2018’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu değişiklikle atıkların azaltılması ve geri dönüşümün sağlanabilmesi için bahse konu ürünleri üreten/ithal eden/piyasaya süren işletmelerden ürünün cinsine göre Geri Kazanım Katılım Katkı payı tahsil edilip gelecek nesillere daha temiz, çevreci ve yaşanabilir şehirler bırakmak hedefiyle yürütülen bu çalışmayla atık yönetiminin daha etkin bir şekilde yapılması sağlanacak, israfın önüne geçilecektir.” dedi.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP