DOLAR

32,3776

0.07%
EURO

35,0423

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,73

0,24%
BİST 100

%
Balık fiyatları av sezonunun kapanmasına az bir süre kala arttı
  • Finans 365
  • Finans
  • Balık fiyatları av sezonunun kapanmasına az bir süre kala arttı

Balık fiyatları av sezonunun kapanmasına az bir süre kala arttı

Çanakkale ve diğer illerde balık avlanma sezonunun kapanmasına az bir süre kala çipuranın kilosu 45 TL'yi gördü.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
Balık fiyatları av sezonunun kapanmasına az bir süre kala arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balık fiyatları Türkiye’de artmaya başladı. Türkiye çevre ülkelere göre daha pahalı fiyata balık tüketen ülkeler arasında bulunurken, balık fiyatları her sene sezonun sonuna doğru büyük oranda bir fiyat değişimi yaşamaya başlıyor.

Bu sene fiyatların havaların daha geç ısınması ile erken yükselmemesi vatandaşın balık hasretini gidermesi ve daha bol balık tüketmesine yaradı.

Tezgahlarda balık fiyatlarının artmaya başlaması vatandaşların son kez balık yiyebileceği ve artık sezon sonunun olması nedeniyle balıkçılarda sezonun son iyi kapanışını yapmaya hazırlanıyor.

Balıkçı dükkanı sahibi Melih Kayıkçı, “Balık bolluğu yaşandı. Tezgahlardaki balık bolluğu, balık fiyatlarına da yansıdı. Vatandaşlarımız bu kış uygun fiyatlarla bol bol balık yedi. 15 Nisan’da av yasakları başlayacak. Fiyatlarda çeşitlerdeki azalma sebebiyle artma olacak. Yaklaşık bir ay sonra bizim sardalye balığımız başlar. İnşallah bu sene bol olmasını umut ediyoruz. Geçen seneye göre bu yıl balık fiyatları düşüktü. Geçen yıl sarıkanatın kilosu 50-60 liradan aşağı düşmedi. Lüferin kilosu 120-130 lira civarındaydı. Bu yıl ise sarıkanatın fiyatı 25-30 lira arasında, lüferi ise 70-80 lira arasında sattık. Bu yıl tezgahlardaki balık fiyatları uygundu. Sezon da bereketli geçti. Sezon başına göre şu anda balık fiyatları biraz yüksek. Sarıkanat 65 lira. İstavrit 20 lira. Deniz çuprası 50 lira. Sezonun başında sarıkanat 25-30 lira civarındaydı. Şimdi sezon bitmek üzere olduğu için balık azaldı. O yüzden fiyatlar biraz yükseldi” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP