DOLAR

32,5240

0.21%
EURO

34,7474

0.03%
ALTIN(gr)

2.488,62

1,08%
BİST 100

%
Başkan Donald Trump: Biz Enayi miyiz?

Başkan Donald Trump: Biz Enayi miyiz?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e sert bir üslup ile yanıt verdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
Başkan Donald Trump: Biz Enayi miyiz?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD’nin ticaret savaşları konusunda attığı adımlardan memnun olmadıklarını açıklayarak bu adımlarını geri çekmesi ve savaşı beraberinde getirmemesi uyarısında bulunmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın ise buna karşılık nasıl bir yanıt verecek olduğu merak ediliyordu. Ta kii bugüne kadar. Başkan Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel’i kastederek ”Biz ABD olarak sizi Rusya’dan koruyoruz. Ama siz her yıl Rusya’da milyarlarca dolarlık gaz alıyorsunuz ve sonra ABD’nin sizi korumasını istiyorsunuz. Biliyorsunuz sizi korumak bizim korunmamız için görünürde pek fazla bir fayda sağlamıyor.” benzeri bir ifade kullanarak ”Biz enayi miyiz? Sizi korurken siz NATO’ya gerekli olan ödemeleri yapmayarak faturaları geciktiriyorsunuz” diye sert ifade kullandı.

Başkan Sert Çıkışları İle Ünlü

ABD tarihinin gelmiş geçmiş en milliyetçi başkanlarından birisi olarak tanınan ve ABD’yi her daim korumak, gücüne güç katmak yönünde yasalar ve adımlar atan Başkan Trump’ın aldığı bu kararlar ABD vatandaşlarının dahi zaman zaman tepkisini çekerken Başkan ise bunların olması gereken uygulamalar ve kararlar olduğunu, olmaması durumunda ABD’nin kritik sorunlar yaşayabilecek olduğu şeklinde yanıt veriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP